Cea mai bună răzbunare împotriva celui care ți-a provocat durere

Mulți dintre noi au ispita de a se răzbuna. Ce planuri incredibile ne vin în minte când ne gândim la răzbunarea împotriva celor ce ne-au făcut rău, dar…

Cea mai bună răzbunare este să lucrezi asupra ta – Uită de răul pe care vrei să i-l faci acelui om, suferința sa nu te va ajuta în nici un fel și nu te va face nicidecum mulțumit. În schimb e bine să te concentrezi să devii tu un om mai bun.

Învață să îi ierți pe oameni, aceasta e cea mai sigură cale spre fericire! Învață să te stăpânești, să te preocupi de lucruri frumoase și ziditoare. Creează ceva, încearcă lucruri noi, ajută-i pe cei care au nevoie de asta. Există o mulțime de lucruri mult mai utile decât răzbunarea.

De altfel cea mai bună răzbunare este să nu te dai bătut de încercările care vin prin alți oameni, ci să le înfrunți și să le depășești. De multe ori nu este vina oamenilor pentru ceea ce ți se întâmplă, problema fiind în interiorul tău.

De aceea lucrează asupra ta, crește, dezvoltă-te, caută cea mai bună versiune a ta și încearcă să o aplici zi de zi.

Cea mai bună răzbunare este să-l lași, nu să-l ții – Să lași omul să plece înseamnă de fapt să te eliberezi pe tine însăți. Când îi ținem cu forța pe oameni aproape de noi ne manifestăm doar dragostea egoistă pentru noi înșine și că nici măcar nu ne înțelegem propria fericire. Oare putem fi fericiți lângă cineva care nu se simte bine lângă noi?

Trebuie să crezi în tine, să fii pregătit să o iei de la zero dacă este nevoie. Asta înseamnă să fii stăpân pe viața ta și să îți asumi deciziile pe care le iei.

Cea mai bună răzbunare este să devii un om mai bun – Oameni ideali nu există! Dar este o mare diferență între cei care sunt mulțumiți de ceea ce sunt și cei care tind mereu spre desăvârșire. Pentru asta e nevoie să te privești așa cum ești de fapt, fără ochelari roz, fără măști și spectacole, să conștientizezi propria imperfecțiune și să  lupți împotriva ei zi de zi, să înțelegi greșelile din trecut să însușești prețioasa lecția pe care ți-au oferit-o ele.

Cea mai bună răzbunare este să devii fericit și mulțumit pentru tot ce ți-a dat Dumnezeu – nu uita că Dumnezeu în bunătatea Sa mare ți-a dăaruit șansa să crești spiritual, să ajungi un om cucernic și pregătit pentru orice lucrare bună.

Vă povestesc din viața mea o mică întâmplare despre răzbunare. Colega de birou s-a mâniat pe mine foarte râu și chiar m-a jignit, m-a acuzat de un lucru pe care nu-l făacusem eu. A fost ca un duș rece și aveam cuvintele pregătite să-i răspund cu aceiași monedă, dar Dumnezeu a pus în inima mea bunăatate și blândețe și știți ce am făcut? Am tăcut. Am ieșit în pauză și mă gândeam cum să rezolv acestă situație.

Știam că ei îi place faceau capucino și din banii mei i-am cumpărat și i l-am dat. Știți care a fost reacția ei? Mi-a zâmbit și și-a cerut scuze pentru că aflase că nu aveam nici o vină dar și pentru atitudinea ei. M-am bucurat și i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru biruința avută. În Biblie scrie să facem bine celor ce ne fac rău, pentru căa dacă vom face acest lucru vom îngrămădi cărbuni aprinși desupra capului lor.

Dumnezeu să ne ajute să fim oameni ai păcii și să iertăm.

Sursa