Cele 12 semne din Biblie care îți arată că anume el este bărbatul cu care trebuie să te căsătorești

Nu ratați fericirea! Soțul este persoana cu care vă veți petrece restul vieții. El va deveni rudă a părinților tăi și tatăl copiilor tăi. Trebuie să fie pilonul casei și sprijinul familiei.

Dacă veți greși în alegerea soțului, atunci vă este sortit să suferiți nu doar voi înșivă, ci și viitorii voștri copii. Spre deosebire de despărțirea de un iubit, care poate avea loc rapid, divorțul este un lucru mult mai complicat, dureros și de durată.

Echipa noastră a descoperit 12 criterii pentru găsirea soțului ideal culese din cartea cărților, Biblia.

Iată cu cine ar trebui să vă căsătoriți:

1. Este independent. „La începutul creației Dumnezeu a creat bărbatul și femeia. De aceea Bărbatul va lăsa pe tatăl sau și pe mama sa și se va lipi de nevasta-sa”. (Evanghelia lui Marcu 10: 6-8)

Vrei să te căsătorești cu un bărbat care încă depinde financiar, mintal și emoțional de tatăl și de mama sa? Dorești să trăiești în casa părinților soțului tău? Îți dorești un soț care nu este capabil să ia decizii fără a cere sfaturi părinților?

Nu în zadar în Biblie nu scrie că soțul și soția trebuie să fie independenți de părinții lor!

Un soț responsabil nu trebuie să fie milionar pentru a le asigura viața soției și copiilor săi. Dar el nu poate face acest lucru fără iubire, curaj și determinare.

2. Este iubitor și grijuliu. „Bărbatul* să-şi împlinească faţă de nevastă datoria de soţ şi tot aşa să facă şi nevasta faţă de bărbat”. (1 Corinteni 7: 3) Acest lucru nu necesită explicații suplimentare; doar nu vrei să-ți trăiești restul vieții alături de cineva care nu te iubește cu adevărat?

3. Este fidel. „Nevasta nu este stăpână pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpân peste trupul lui, ci nevasta”. (1 Corinteni 7: 4)

Un bărbat fidel care nu te-a înșelat niciodată nu-ți va trezi nici gelozie, nici îndoială, te vei simți în siguranță și calmă alături de el. Starea de liniști vă va permite să aveți o viață de familie mai productivă.

4. Este sigur și responsabil. „Soţiilor, supuneţi-vă soţilor voştri ca Domnului, pentru că soţul este capul soţiei, aşa cum Cristos este capul Bisericii, trupul al cărui Mântuitor este El”. (Efeseni 5: 22, 23)

Biblia îi cere soției să se supună soțului ei și să-l urmeze. Dar ce se întâmplă dacă te căsătorești cu un tip iresponsabil și nesigur? Îți dorești ca o astfel de persoană să te conducă pe tine și pe copiii tăi?

În pasajul citat vorbim despre un soț care poate deveni capul familiei și își va îndrepta cu încredere soția și copiii spre bunăstare.

5. Se iubește pe sine și are grijă de el. „Bărbaţii sunt datori să-şi iubească femeile ca pe înseşi trupurile lor. Cel ce-şi iubeşte femeia pe sine se iubeşte”. (Efeseni 5:28)

O persoană care nu se iubește pe sine nu-i poate iubi cu adevărat pe ceilalți. Dacă viitorului tău soț nu-i pasă de sănătatea sa, cum poate să aibă grijă de a ta? Dacă își provoacă singur răul, cum ai putea fi sigură că nu vă va face rău ție și copiilor voștri?

6. Are încredere în tine. „Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preț decât mărgăritarele”. (Proverbe 31: 10,11)

Căsătoria nu trebuie să-ți împiedice creșterii și dezvoltării tale: carieră, afaceri etc. Anume de aceea vei avea nevoie de un soț care să aibă încredere în deciziile și acțiunile tale, acest lucru va permite să te dezvolți tu, el și întreaga voastră familie.

Soțul ideal este ca un mare rege. Nu doar conduce, dar și ascultă, chibzuiește și se bazează pe dorințele reginei sale.

7. Te apreciază. „Fiii ei se ridică în picioare şi o numesc binecuvântată, cum, de altfel, şi soţul ei o laudă”. (Proverbe 31:28)

Dacă soțul nu-ți apreciază eforturile și nu-ți respectă realizările, acest lucru va duce la pierderea stimei de sine și a încrederii în forțele tale proprii. Prin urmare vei avea nevoie de un bărbat care să te încurajeze, nu să te înjosească.

8. Este calm și răbdător. „Nu te împrieteni cu omul mânios și nu te însoți cu omul iute la manie, ca nu cumva să te deprinzi cu cărările lui și să-ți ajungă o cursa pentru suflet”. (Proverbe 22: 24,25)

Dacă visezi la o familie fericită care să trăiască în pace și în armonie, ferește-te de bărbații irascibili. Indiferent cât de răbdătoare ești, viața alături de un asemenea bărbat te va face să devii nervoasă și viața voastră va consta doar din conflicte.

9. Este un model demn de urmat. „Nu vă înşelaţi: „Tovărăşiile” rele strică obiceiurile bune”. (1 Corinteni 15:33)

Crezi că vei fi o eroină și o salvatoare? Crezi că poți face dintr-un om rău unul bun? Nu vei reuși, este dincolo de puterile tale.

Partea urâtă constă în faptul că încercând să-l transformi, vei rămâne dezamăgită și acest lucru te va înrăi. Caută, mai bine, o persoană care să te sprijine, dar nu să distrugă ceea ce ai mai bun.

10. Nu este nici mâncăcios, nici bețiv. „Nu fi printre cei ce beau vin, nici printre cei ce se imbuibă cu carne. Căci bețivul și cel ce se deda la îmbuibare sărăcesc, și ațipirea te face să porți zdrențe”. (Proverbe 23: 20,21)

Beția și lăcomia vor afecta nu doar portofelul soțului tău, ci și corpul și mintea lui. O femeie practică caută mereu un soț care știe cum să administreze finanțele și să aibă grijă de sănătatea sa. Trebuie să cauți un bărbat disciplinat, nu unul care să bea toți banii economisiți pentru studiile copiilor.

11. Este înțelept. „Cel ce se însoțește cu cei înțelepți ajunge înțelept, iar cel ce se întovărășește cu cei nebuni se face rău.” (Proverbe 13:20)

Înțelepciunea este capacitatea de a distinge binele de rău și de a-l urma pe primul. Dacă partenerul tău potențial consideră că minciunile, înșelăciunea și iresponsabilitatea sunt lucruri normale, atunci tu decizi ce să faci mai departe. Dacă nu dorești să-ți petreceți întreaga viață alături de o persoană care te va face să suferi, nu te căsători cu el!

12. Te va apropia de Dumnezeu. „Te voi logodi cu Mine pentru totdeauna; te voi logodi cu Mine prin neprihănire, judecată, mare bunătate şi îndurare; te voi logodi cu Mine prin credincioşie şi vei cunoaşte pe Domnul!” (Osea 2:19, 20)

În cele din urmă dacă vrei ca familia ta să fie binecuvântată de Dumnezeu, găsește-ți un soț care nu te va îndepărta de Dumnezeu. Dacă ai credință în Dumnezeu, Domnul dragostei, dreptății, compasiunii și neprihănirii, caută un bărbat care te va inspira să faci fapte bune.

Tu decizi!

Punctele enumerate sunt doar niște indicii. Dacă iubitul tău nu corespunde tuturor acestor puncte, nu este cazul să-l părăsești. Fiecare persoană se poate schimba în bine, mai ales dacă este modest, sincer și determinat.

Alegerea unui soț este importantă nu doar pentru bunăstarea ta, ci pentru fericirea copiilor tăi, nu ignora aceste sfaturi date de Dumnezeu!