Cele 7 lucruri care ne demonstrează că Olanda este țara viitorului

landa este cunoscută deja de mai mult timp datorită proiectelor sale ambițioase. Ari fi bine ca toate statele să ia exemplu de la această țară. Cel puțin în următoarele 7 realizări impresionante.

1. Aceasta este unica țară din lume în care nu există animale fără stăpân.

© damedeeso

Recent a fost confirmat în mod oficial că în Olanda nu au mai rămas pisici și câini abandonați. Autoritățile țării au realizat acest lucru fără a le provoca absolut nici un rău: animalele au propriile lor drepturi și persoanele care le maltratează sau le abandonează sunt pedepsite destul de aspru.

2. În Olanda au apărut piste pentru bicicliști și autostrăzi cu baterii solare.

© Solaroad

Proiectul numit SolaRoad a apărut ca urmare a eforturilor comune ale guvernului, industriei private și universităților. Prima parte a pistei a fost deschisă în 2015. Lungimea sa nu este mai mare de 100 de metri, iar acest lucru este deja un progres imens pentru construirea drumurilor viitorului. Ideea este că energia solară

generată de drum este folosită pentru iluminarea străzilor, alimentarea automobilelor mecanice și electrice.

3. Stațiile de alimentare electrice se află la fiecare 50 de metri.

© kasto

Autoritățile țării au instalat stații de alimentare electrice care sunt foarte importante pentru cetățenii care folosesc mașinile de nouă generație.

4. În Olanda există un oraș în care nimeni nu folosește mașini.

© thecityfixbrasil.com

Orașul olandez Hauten a fost recunoscut ca fiind cel mai sigur loc din lume. La începutul anilor 1980, 4 000 de locuitori ai orașului au luat decizia strategică de a stimula utilizarea bicicletelor de către locuitorii orașului, dezobișnuindu-i treptat pe aceștia să renunțe la volanului mașinii.

5. Autoritățile țării introduc o interdicție treptată privind utilizarea vehiculelor cu carburanți.

© googleado.com

În 2025 guvernul olandez intenționează să interzică mașinile cu diesel și benzină. În plus Țările de Jos au eliminat taxele pentru mașinile personale cu surse alternative de combustibil, astfel acestea au devenit mult mai ieftine.

6. În această țară închisorile sunt închise.

În această țară s-a redus considerabil nivelul criminalității. Din 2009, din cauza lipsei infractorilor, au fost închise 19 închisori. Potrivit celor mai recente date, în țară există doar 163 de infractori la 100 000 de locuitori.

7. În Olanda există ecoducte: niște poduri speciale pentru animalele sălbatice.

© beeldbank

O altă misiune importantă a autorităților olandeze este protecția animalelor sălbatice. Pentru ca acestea să poată traversa autostrăzile fără a-și pune în pericol propria viață, au fost construite câteva poduri speciale care să le permită să se deplaseze în siguranță.

Câteva lucruri despre Olanda: Are o populație estimată la 17.089.057 persoane (16 decembrie 2016). Este a 11-a cea mai populată țară din Europa și a 61-a cea mai populată țară din lume. Între 1900 și 1950 populația țării aproape s-a dublat, de la 5,1 la 10,0 milionane de locuitori. Din 1950 până la 2000 populația a crescut în continuare de la 10,0 la 15,9 milioane de locuitori, dar creșterea populației a scăzut comparativ cu cei 50 de ani precedenți. Rata de creștere estimată este în prezent 0,436% (începând din 2008).

Rata fertilității în Olanda este de 1,66 copii la o femeie (începând cu 2008), care este mare în comparație cu multe alte țări europene, dar cu mult sub rata de 2,1, necesară pentru înlocuirea naturală a populației. Speranța de viață este mare: 82 de ani pentru femei și 77 pentru bărbați. Țara are o rată de migrație de 2,55 migrații la 1.000 locuitori.

Majoritatea populației din Olanda este de etnie olandeză. La estimarea din 2005 populația număra: 80,9% olandezi, 2,4% indonezieni(indo-olandezi, sud molucani) 2,4% germani, 2,2% turci, 2,0% surimanezi, 1,9% marocani, 0,8% antilieni și arubani și 6,0% alții. Olandezii sunt printre cei mai înalți oameni din lume,cu o înălțime medie de aproximativ 1,81m (5ft/ picioare sau 11inch) pentru bărbații adulți și 1,68m (5ft/picioare sau 6inch) pentru femeile adulte. Oamenii din sud sunt în medie cu aproximativ 2cm mai scunzi decât cei din nord.

Olanda este a 25-a cea mai dens populată țară din lume, cu 395 de locuitori pe kilometru pătrat (1.023/km pătrat) sau 484 de persoane pe kilometru pătrat (1.254/km pătrat) doar dacă terenul este luat în calcul. Este cea mai dens populată țară din Europa, cu o populație de peste 16 milioane de locuitori. Randstad este cea mai mare conurbație a țării situată în partea de vest și conține cele mai mari patru orașe: Amsterdam în provincia Olanda de Nord, Rotterdam și Haga în provincia Olanda de Sud și Utrecht în provincia Utrecht. Randstad are o pupulație de 7 milioane de locuitori și este a 6-a cea mai mare zonă metropolitană din Europa.

Olandezii sau descendenți ai poporului olandez sunt de asemeni găsiți în comunitățile de migranți în toată lumea, în special în Canada, Australia, Africa de Sud și Statele Unite. Conform recensământului din 2006 din SUA mai mult de 5 milioane de americani susțin originea olandeza totală sau parțială. Apoi, sunt aproape 3 milioane de africani descendenți din olandezi care trăiesc în Africa de Sud, o fostă colonie olandeză. În 1940 existau 290.000 europeni și euroasieni în Indonezia, dar majoritaea au plecat din țară.

Din pacate sperăm, visăm, și ne luptăm să ajungem la nivelul acesta. Nu trebuie să ne pierdem speranța!

 

Sursa: Făsingur.info via WIkipedia