Chuck Norris: „Oameni buni, succesul meu nu are nimic de-a face cu norocul, ci cu Dumnezeu”

După ce Chuck Norris a renunțat la faima Hollywood-ului, actorul povesteste cum a ajutat copiii și adolescenții să depășească intimidarea și să-și recastige increderea in sine.

Când Norris a fost elev, a suferit si a foat agresat fizic din partea băieților mai în mari, de aceea, când părăsea școala el se grabea tot timpul sa plece acasă, pleca cât de repede putea. Aceasta a fost o realitate cruda, trăită de actor și din pacate si în prezent sunt afectati foarte mulți copii care suferă si sunt agresati fizic.

Băiatul timid care a suferit la școală, a învățat mai târziu artele marțiale în Coreea, în timp ce lucra la Forțele Aeriene. În acel moment, Carlos Ray Norris i s-a dat porecla „Chuck”.

Chuck Norris s-a născut pe 10 martie 1940 în Ryan, Oklahoma, în sânul unei familii sărace cu trei copii, s-a înrolat în Forţele Aeriene imediat după terminarea liceului, pentru a-şi întreţine mama şi cei doi fraţi mai mici.Chuck Norris a servit în Forţele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii, şi a devenit expert în arte marţiale.

El şi-ar fi dorit să fie poliţist, dar fiind trimis într-o misiune militară în Osan Air Base din Coreea de Sud, a fost atras de artele marţiale (tang soo do şi judo) .Când și-a terminat serviciul militar în 1962, a continuat să predea lectii în școli de arte martiale și să exceleze în competiții.

Din copilărie, Norris era creștin. El și-a predat viața lui Isus la vârsta de 12 ani și a participat la o cruciadă evanghelică prezentata de Evanghelistul Billy Graham. Dar culmea, ca la Hollywood nimeni reuseste prea mult să-si pastreze credința in Dumnezeu.

A devenit celebru după ce a apărut în filmul Way of the Dragon, în care a jucat alături de Bruce Lee. Apoi a urmat o serie de filme care i-au adus faima. De asemenea, acesta a jucat pentru mai mulţi ani (1993-2001) în serialul Walker, Texas Ranger. S-a căsătorit cu Dianne Holecheck în 1958, iar în ‪1963 s-a născut primul lor‬ fiu, Mike.

Chuck Norris are 9 nepoţi acum. El și soția sa au lansat Fundația Kickstart pentru a implementa cursuri de arte marțiale legate de predarea morală în școlile publice.

După ce s-a retras din Forţele Aeriene, Norris a început să participe la mai multe turne de arte marţiale, mai târziu şi-a fondat propria şcoală numită Chun Kuk Do. El a câștigat titlul de campion la categoria mijlocie de arte martiale „Lumea Professional full-contact“, în 1968 – a deținut titlu până cand s-a pensionat în anul 1974.

Programul, consolidează auto-apărarea si increderea in sine,a copiilor și a adolescenților, acest program a ajuns până la 6.500 de școli. „Artele marțiale sunt o filosofie care transmit în mod practic principiile Bibliei”, a spus Norris.

„Chiar dacă nu putem vorbi despre Isus, putem vorbi despre ceea ce spune Isus în Biblie: dragoste pentru aproapelui tău, de a fi o persoană bună” Norris nu a fost intimidat și chiar isi împărtășește credința sa la Hollywood.

Ca parte a acestui lucru, el a făcut tot ce putea pentru a promova filmul „Patimile lui Hristos” de Mel Gibson. Vorbind despre succesul carierei sale, Chuck Norris își amintește că nu are nimic de-a face cu norocul, ci cu un scop bine definit.„Oamenii vin la mine și spun,„Chuck, tu ești cel mai norocos tip pe care-l stim, pentru că esti un campion mondial la karate, esti un star de cinema și de televiziune“, a spus Norris.

El spune cu zâmbetul pe fata și le răspunde ca acel noroc, nu are nimic de-a face cu realitatea. .,,Succesul meu nu are nimic de-a face cu norocul, ci cu Dumnezeu.” În prezent, Chuck Norris este implicat în politică, fiind un conservator devotat, scrie cărţi despre importanţa exerciţiilor fizice, dar şi despre creştinism.