Cine este Edy Klocek, bărbatul care a murit la maratonul de la Piatra Craiului. Era un medic apreciat

S-a aflat cine este bărbatul care a murit la maratonul de la Piatra Craiului, înercând să ajute un alt maratonist. Edy Klocek era un medic foarte apreciat. Două persoane au murit sâmbătă într-un tragic accident, după ce au căzut într-o râpă, de la 70 de metri înălțime. Fata a murit pe loc, iar Edy Klocek a murit în ambulanță.

Loading...

Cine este Edy Klocek, bărbatul care a murit la maratonul de la Piatra Craiului
Un eveniment tragic a avut loc sâmbătă, la maratonul Piatra raiului. Doi maratoniști cu experiență au decedat, după ce au căzut într-o râpă, de la aproape 70 de metri înălțime. Prima care a căzut a fost Jakab Eniko, în vârstă de 45 de ani, care alergase și anul trecut la maratonul piatra Craiului. Ieșise pe locul 22 din 119 atlete.

Eduard Klocek se afla lângă ea în timpul accidentului. Nu a stat pe gânduri și a încercat să coboare după femeie pentru a-i acorda rimul ajutor mai ales că era medic chirurg. Bărbatul de 39 de ani nu a putut s-o ajute pe femeie, deoarece s-a dezechilibrat și a căzut și el în râpă.

Eduard Klocek a murit după ce a încercat să salveze o viață
Femeia a murit la scurt timp, iar Eduard Klocek a suferit fracturi la ambele picioare. Acesta a decedat în drum spre spital, din cauza unui stop cardio-respirator. Eduard Klocek avea 39 de ani și era un medic foarte apreciat.

Tragedia a avut loc în zona Valea Urzicii-Prepeleac, o zonă dificilă, pe coborâre, spun salvamontiştii. Poteca trece pe lângă un perete de stâncă şi este mărginită de o prăpastie extrem de adâncă. Organizatorii au montat special o coardă de care alergătorii ar fi trebuit să se ţină.

Procuratura a deschis un dosar in rem pentru ucidere din culpă și va urma o anchetă extrem de amplă, astfel că mai multe persoane, inclusiv din rândul organizatorilor, vor fi audiate de procurori.