Copiii care frecventează biserica sunt mai fericiți și au o sănătate mai bună, arată un studiu

La copiii și adolescenții mai mari care au practici spirituale, sunt mai fericiți și tind să aibă o mai bună sănătate fizică și mentală cu maturizarea lor in varsta, potrivit unui nou studiu de la Scoala de Sanatate Publica de la Universitatea Harvard.

Studiul, publicat în Jurnalul American de Epidemiologie, arată că oamenii care se roagă sau meditează au avantaje mari in viata, inclusiv un risc mai scăzut de abuz de substanțe și de depresie .

Cercetatorii au analizat datele de la 7.458 de persoane . Datele lor făceau parte din studii anterioare și au fost pe o perioada de timp de 14 ani.

Potrivit studiului, obiectivul a fost acela de a identifica ” participarea religioasă la adolescenți (inclusiv participarea la biserică, rugăciune sau meditație) date despre bunăstarea psihologică, sănătatea mintală, comportamentul, sănătatea fizică și formarea caracterului ca urmare a maturității.”

Concluzia este că copiii care au participat la întâlnirile bisericești , cel puțin o dată pe săptămână, aveau 18% mai multe șanse să fie considerați „fericiți” la vârsta de 20 de ani , comparativ cu cei care nu aveau acest obicei. Aceiasi copii au fost, de asemenea, aproximativ 30% mai dispusi sa faca voluntari si 33% mai putin probabil sa foloseasca medicamente in timpul maturitatii.

Echipa nu numai că a analizat participarea la serviciile religioase, dar a măsurat și cât timp a petrecut rugăciunea sau meditația. Rezultatul final indică faptul că cei care s-au rugat sau meditat în fiecare zi au simțit o mai mare fericire în viața, si-au dezvoltat mai bine emoțiile și au fost mai buni decât cei care nu se rugau . Participanții din această categorie sunt, de asemenea, mai puțin susceptibili să aibe relații initime la o vârstă fragedă sau să contracteze boli cu transmitere sexuală.

Aceste constatari sunt importante pentru intelegerea noastra de sanatate si obiceiurile parintilor, a spus autorul studiului Ying Chen. „Sunt mulți copii crescuti fara un mod religios, iar studiul nostru arată că acest lucru le poate afecta foarte mult sănătatea fizică și psihică, dincolo de percepția fericirii și a sentimentului de bunăstare. ”

Sursa: Acouncer Cristiano – Tradus si adaptat de logosul.ro