Cum iti cureti colonul natural fara sa apelezi la pastile

Exista anumite alimente care actioneaza ca un bun medicament pentru colonul tau, principalul rol al acestora fiind acela de a-l curata, mentioneaza Secrete naturiste.

1. Legumele crude. In special legumele verzi (aici incluzand si rosiile in stadiul lor incipient) asigura o curatare a organismului si a colonului de hrana nedigerata suficient de bine.

Motivul pentru care se aduna alimente nedigerate in intestinul gros il poate constitui si inaintarea in varsta, deoarece corpul incepe sa produca mai putin acid gastric si mai putine enzime esentiale. In cazul in care nu poti manca legume crude sau verzi, incearca sucuri naturale din fructe verzi, precum sucul de mere verzi, kiwi sau pere.

2. Colonul nu poate fi curatat eficient fara ajutorul fibrelor. Rolul acestora in acest caz este esential. Fibrele ajuta contractiile naturale ale intestinului spre a elimina hrana cat mai usor.

Daca miscarile si contractiile intestinului sunt ceva mai rare, atunci apare constipatia si alte probleme legate de acumularea toxinelor. Pentru a se mentine curat si sanatos, colonul are nevoie de aproximativ 30 de grame de fibre in fiecare zi.

3. Dupa cum stim deja, organismul contine atat bacterii rele cat si bacterii bune. Pentru mentinerea bacteriilor bune, probioticele sunt cele mai recomandate a fi consumate.

Varza murata, iaurtul, kefirul sau muraturile contin tulpini de bacterii bune cum sunt bifidus si lactobacillus.

4. Si, in final, unul dintre cele mai importante elemente, vital, este apa. Colonul nu poate fi curatat fara o cantitate necesara de apa.

Aici este valabila recomandarea specialistilor potrivit careia trebuie sa consumam minimum 2 litri de apa in fiecare zi. In caz contrar nerespectarii acestei recomandari, apare constipatia.