Cutremur violent de 6 grade în Australia. Mai multe clădiri au fost afectate

Un cutremur cu magnitudinea de 6 grade a avut loc miercuri dimineață în Melbourne, Australia. Cutremurul a provocat daune semnificative clădirilor și a fost resmțit și în statele vecine.

Cutremurul a fost localizat în apropierea localității Mansfield din statul Victoria, la aproape 200 kilometri nord-est de Melbourne, la 10 kilometri adâncime, au anunțat cei de la Geoscience Australia.

Daune provocate

Postul de radido 3AW a postat o fotografie de pe una din străzile circulate din Melbourne. Locuitorii orașului au anunțat că au rămas fără curent electric, iar alți locuitori au povestit că au fost evacuați din clădiri, menționează Agerpres.

Unde s-a resimțit cutremurul

Cutremurul a fost resimțit în Adelaide, la 800 de kilometri și la Sydney, la 900 de kilometri distanță. Nu există informații despre pagube sau persoane rănite în afara orașului Melbourne.

Mai mult de jumătate din cele 25 de milioane de locuitori ai Australiei trăiesc în sud-estul țării, zona fiind înconjurată de Adelaide, Melbourne și Sydney.

Citeste si: Peste 377 de milioane de lei pentru zonele afectate de inundații

Primarul din Mansfield, Mark Holcombe, a precizat că în timpul producerii seismului se afla în biroul său de la fermă și a ieșit rapid afară.

„Am mai trecut prin cutremure în străinătate şi mi s-a părut că a durat mai mult decât am experimentat înainte”, a declarat Holcombe pentru ABC.

„Un alt lucru care m-a surprins a fost cât de zgomotos a fost. Un huruit ca şi cum a trecut un camion mare”, a mai adăugat primarul.