Dacă sunteți căsătoriți sau nu, trebuie să citiți asta! Învățați din greșelile mele!

Când am ajuns acasă în acea seară, soția mea punea mâncarea pe masă. I-am luat mâna și i-am spus că trebuie să vorbim. S-a așezat și a luat cina liniștit. În ochii ei am văzut o durere.

Brusc mi-am dat seama că nu-i pot spune nimic. Dar trebuia să o fac. Voiam să divorțez. Am început calm discuția despre acest subiect. Se pare că nu era supărată deloc. Doar m-a întrebat încet:

– De ce?

Nu i-am răspuns. Și asta a înfuriat-o. A început să țipe că nu sunt bărbat. În acea seară n-am mai vorbit. Ea plângea. Știam că voia să afle ce s-a întâmplat cu căsnicia noastră.

Însă mi-e era dificil să recunosc că inima mea aparținea altei femei – Jane. Că nu o mai iubesc. Pur și simplu îmi era milă de ea.

A doua zi m-am întors acasă târziu și am găsit-o la masă scriind ceva. N-am luat cina, ci am mers imediat la culcare, pentru că eram foarte obosit după o zi intensă cu cealaltă. Când m-am trezit, ea încă mai stătea la masă și scria. Dar nu mi-a păsat, așa că m-am întors pe cealată parte și am adormit din nou.

Iar dimineața mi-a prezentat condițiile ei de divorț.

Nu-mi cerea nimic, doar să amânăm divorțul pentru o lună. M-a rugat să încerc să trăiesc o viață normală în această lună, să depun toate eforturile pentru a face acest lucru. Motivul era simplu: fiul nostru începuse examenele și nu voia să-l indispună cu despărțirea noastră.

Mi s-a părut un lucru potrivit. Dar mai era o condiție: în fiecare zi pe parcursul întregii luni să o port în brațe până la prag, ca în ziua nunții noastre. M-am gândit că a înnebunit. Dar pentru a nu înrăutăți relația în ultimele zile împreună, am acceptat această condiție ciudată.

I-am spus lui Jane despre condițiile de divorț. Ea a râs și a spus cu dispreț că este absurd.

Cu soția nu mai aveam niciun contact fizic de când i-am cerut divorțul. Și atunci când am purtat-o prima zi în brațe, mi s-a părut ciudat. Fiul nostru privea dintr-o parte și bătea din palme, bucurându-se că-i port în brațe mama.

Asta m-a rănit, însă soția mi-a șoptit la ureche: ”Nu-i spune despre divorț.” 

Am dat afirmativ din cap, puțin supărat. Am dat-o jos în spatele ușii de la intrare și ea s-a dus la lucru. Iar eu m-am dus la birou.

A doua zi, ne era un pic mai ușor. Mă ținea strâns. I-am putut mirosi parfumul. Mi-am dat seama că de foarte mult timp nu m-am uitat atent la această femeie. Mi-am dat seama că nu mai era tânără. Avea riduri fine pe față, fire de păr gri …

Căsătoria noastră a lăsat urme pe fața ei..

În cea de-a patra zi, când am luat-o în brațe, am simțit că intimitatea se întoarce. Această femeie mi-a dat 10 ani din viața ei. În ziua a 5-a și a 6-a am simțit din nou că senzația de intimitate devine mai puternică. Nu i-am spus lui Jane despre asta. Așa a zburat o lună.

În ultima zi, nu o puteam lăsa din brațe, nu puteam face niciun pas. Când fiul nostru a plecat la școală am îmbrățișat-o, mi-am ascuns fața în părul ei și am întrebat-o unde a dispărut intimitatea din viața noastră.

În acea zi am venit la birou și am sărit din mașină fără să închid ușa. Mi-era teamă că orice întârziere putea să mă facă să mă răzgândesc. Am urcat sus. Jane a deschis ușa și i-am spus:

“Îmi pare rău Jane, dar nu mai vreau să divorțez”.

Ea s-a uitat mirată la mine și mi-a atins fruntea: “Ai febră?”. I-am luat mâna și i-am spus: “Îmi pare rău, dar nu voi divorța. Căsătoria mea era plictisitoare, pentru că nu apreciam detaliile vieții noastre și nu pentru că nu ne mai iubeam unul pe celălalt. Acum înțeleg că, așa cum am purtat-o în brațe în ziua nunții, așa ar fi trebuit să o port în brațe până în ultima clipă. Jane începu să înțeleagă sensul cuvintelor mele. M-a dat o palmă, a închis ușa și a izbucnit în lacrimi.

Am plecat, iar pe drum m-am oprit și am comandat un buchet de flori pentru soția mea.

Vânzătorea a întrebat ce să scrie pe carte. Am zâmbit și i-am spus: “Te voi purta în brațe în fiecare dimineață, până când moartea ne va despărți”.

În acea seară am venit acasă cu buchetul de flori și zâmbetul pe față și m-am dus direct în dormitorul nostru. Soția mea era întinsă pe pat. Moartă.

Ea se lupta cu cancerul, iar eu eram atât de ocupat cu cealaltă femeie că nici n-am observat acest lucru. Soția mea știa că va muri în curând și doar voia să mă protejeze de mânia fiului nostru, care ar fi fost extrem de supărat pe mine în cazul unui divorț. Pentru ea cel mai imporatnt lucru a fost să rămân un soț iubitor în ochii fiului nostru.

Micile detalii sunt foarte importante într-o relație. Nici casa, nici mașina, nici banii în cont nu contează. Aceste lucruri creează un mediu favorabil pentru fericire, dar nu aduc fericirea în sine. Deci, găsiți timp să fiți pentru partenerul vostru cel mai bun prieten, acordați atenție lucrurilor mici care creează apropierea dintre voi. Și căsătoria voastră va fi una fericită!

Sursa