Dave Willis: 21 de sfaturi pentru a avea o căsnicie puternică

Dave Willis: 21 de sfaturi pentru a avea o căsnicie puternică. Dave Willis este autor al mai multor cărți despre relații și căsnicii, ultima sa carte intitulându-se “The 7 Laws of life: Essential Principles for Building Stronger Relationships”.

Dave este totodată și unul din cei mai populari bloggeri internaționali în ceea ce privește relațiile și este citit de milioane de persoane. Căsătorit și tată a 4 băieți, Dave Willis ne recomandă pe Goodreads.com 21 de principii care, aplicate în propria căsnicie, pot face cu adevărat diferența!

Dave Willis: 21 de sfaturi pentru a avea o căsnicie puternică
1. Alegeți să vă iubiți unul pe altul chiar și în acele momente când depuneți eforturi să vă plăceți unul pe altul. Dragostea este un angajament, nu un sentiment.

2. Răspunde întotdeauna la telefon atunci când te sună soțul/soția și, ori de câte ori posibil, încercați să lăsați telefonul deoparte când sunteți împreună.

3. Fă din timpul petrecut împreună o prioritate. Alocă timp pentru o întâlnire în toată regula. Timpul este “valuta relațiilor” așa că investește timp consistent în relația ta.

4. Înconjoară-te de prieteni care îți vor consolida mariajul și îndepărtează-te de oamenii care te pot tenta să îți compromiți caracterul.

5. Fă ca râsul să devină coloana sonoră a căsniciei tale. Împărtășiți momente de bucurie și găsiți, chiar și în momentele dificile, motive pentru a râde.

6. În orice discuție aprinsă, amintește-ți că nu există nici un învingător și nici un învins. Sunteți parteneri în tot așa că fie câștigați împreună, fie pierdeți împreună. Lucrați împreună pentru a găsi soluții.

7. Amintește-ți că într-o căsnicie puternică rareori cei doi sunt puternici în același timp. De obicei, soțul și soția fac cu schimbul și unul dintre ei este puternic pentru celălalt, atunci când celălalt este slab.

8. Prioritizează ce se întâmplă în dormitor. Nu este suficient doar s3xul pentru a construi o căsnicie puternică, însă este aproape imposibil să construiești o căsnicie puternică fără el.

9. Amintește-ți că o căsnicie nu înseamnă 50-50, divorțul este 50-50. Căsnicia trebuie să fie 100 -100. Nu înseamnă că trebuie să împărțiți totul în jumătate, ci ca ambii parteneri trebuie să dăruiască tot ce au.

10. Învață de la alți oameni, însă să nu simți nevoia să îți compari viața sau casnicia cu viața/ căsnicia altcuiva. Planul lui Dumnezeu pentru viața ta este unic!

11. Nu îți pune căsnicia pe pauză cât timp îți crești copiii căci astfel vei avea o căsnicie goală și vei simți sindromul cuibului gol.

12. Nu țineți secrete unul față de celălalt. Secretele sunt dușmanul intimității.

13. Nu vă mințiți niciodată unul pe celălalt. Minciunile distrug încrederea și încrederea este fundația unei căsnicii puternice.

14. Când faci o greșeală, recunoaște-o și cere-ți iertare în mod umil. Ar trebui să spui repede: “Am greșit. Îmi pare rău. Te rog, iartă-mă.”

15. Când soțul/soția îți încalcă încrederea, iartă-l/iart-o imediat, ceea ce va favoriza vindecarea și va crea oportunități pentru a reconstrui încrederea. Ar trebui să spui repede: “Te iubesc. Te iert. Haide să trecem peste asta.”

16. Aveți răbdare unul cu celălalt. Partenerul de viață este întotdeauna mai important decât programul tău.

17. Fi cel mai mare suporter al soțului/soției tale, nu cel mai mare critic al lui/ei. Fi cel care îi șterge lacrimile, nu cel care le cauzează.

18. Poartă întotdeauna verigheta. Îți va aminti că ești întotdeauna conectat cu partenerul/partenera ta și îi va aminti și restului lumii că sunteți angajați într-o relație.

19. Rugați-vă împreună. Orice căsnicie este mai puternică când Dumnezeu se află în mijlocul ei.

20. Când ai de ales între a nu spune nimic și a spune ceva răutăcios soțului/ soției tale, nu spune nimic niciodată.

21. Nu considerați niciodată divorțul o opțiune. Amintește-ți că o “căsnicie perfectă” este de fapt formată din doi oameni imperfecți care refuză să renunțe unul la celălalt.

Sursa: Goodreads.com