De 30 de ani au cel mai frumos mesaj scris pe un munte; ,,Biblia este adevărul, citiți-o!”

Mexic – Este cea mai mare invitație din lume de a citi Biblia si urmeaza sa devina un record la nivel mondial in lume ca dimensiune, si are cel mai important mesaj „Toată lumea trebuie sa știe că este un indemm al Bibliei făcut chiar de Dumnezeu” spune cel care se ocupa. „In orasul Ciudad Juárez este scris, ,,Biblia este adevărul, citiți-o”, un text vizibil de la kilometri distanta pe un munte din Chihuahua ce a devenit un simbol a acestei oraș timp de 31 de ani.

Loading...

Chiar dacă Ciudad Juarez este cunoscut pentru știrile despre violența, in inimă oamenilor credinciosi, există „un alt Juarez” și, în acest sens, acest monument a devenit o emblemă (doar uită-te la Google) care identifică orasul Juarez cu mesajul de speranță pe care Biblia o are. Inițiată printr-un proiect de unitate a bisericilor evanghelice din oraș, în anul 1987, semnul este făcut pe piatră, sus pe munte, iar periodic este retușat cu var și apa iar gunoiul este îndepărtat de pe literele din zonă. Gabriel Andavazo , un pastor din Ciudad Juárez, explică că este actualul coordonator al întreținerii și proiectării acestui monument.

Cu o prezență de aproximativ două mii de oameni din luna septembrie 14 ingrijitorii si organizatori au editat, retusat scrisul „Biblia este Adevărul, cititi -o, “ si au speranța de a obține recunoașterea internațională si de a puncta patru puncte care sa fie trecute in cartea recordului Guinness : ( 1) Cea mai mare invitație din lume de a citi Biblia (2) Semnul care acoperă un spațiu mai mare al unui anunț (măsoară 30.000 m2) (3) Semnul desenat de cel mai mare număr de persoane (aproximativ 2.000 de oameni) și (4) Semnul cu cele mai mari litere din lume (până la 50 de metri lungime).

Deși echipa de la Cartea Recordurilor Guinness nu a fost prezenta, din cauza insecurității care există, potrivit rapoartelor, toate dosarele și documentele certificate vor fi obtinute, pentru ca sa să obțină recunoașterea in Cartea Recordurilor. Se intenționează, de asemenea, ca mesajul să poată fi declarat drept patrimoniu al orașului și să fie recunoscut ca înregistrări mondiale deja menționate.

Pe de altă parte, spune Gabriel Andavazo, mulți oameni au mărturisit că au început să citească Biblia și să-l caute pe Dumnezeu ajutati de mesajul permanent al scrisului de pe munte. De asemenea, a devenit o vizită regulată, aproape obligatorie, pentru cei care vizitează orașul. În acest an, la 1 septembrie, pentru prima dată, primarul orașului a venit pentru a ajuta să picteze simbolic literele cu tei; mulțumind comunității evanghelice pentru mesajul pe care îl reprezintă acest semn pozitiv pentru oraș.

„Uneori oamenii întreabă dacă acest semn se identifică doar cu religia, răspunsul meu este că lectura îmbogățește gândirea și inteligența, indiferent dacă este Biblia”, a spus el.

 

 

Scris si editat de Sclipiri.ro