De ce este Turmericul mai eficient decat multe medicamente

Turmericul este foarte comun in Sud Vestul Indiei si in Indonezia, fiind considerat un condiment sacru. Fiecare indian consuma 2 grame de turmeric pe zi.

Studii recente arata ca acest condiment are un efect antiinflamator uimitor. Are peste 600 de beneficii pentru sanatatea organismului si 175 de utilizari pentru sanatatea psihica.

Poti folosi turmeric (sau curcuma) pentru a creste capacitatea ficatului de a inlatura toxinele, pentru a elibera bila, pentru efectele sale anticancerigene, pentru efectul antiinflamator, pentru proprietatile antivirale, mentioneaza Secrete naturiste.

De asemenea, imbunatateste circulatia si vindeca afectiunile pulmonare. Daca consumi turmeric, scazi coleterolul si ajuti la imbunatatirea mobilitatii oaselor.

Turmericul contribuie la imbunatatirea sistemului nervos si previne imbatranirea creierul. Acest lucru incetineste progresul bolii Alzheimer. De asemenea, turmericul este foarte bun in cazul celor care sufera de depresie, avand un efect benefic asupra psihicului.

Este foarte bun pentru a preveni diabetul, totusi, cei care sufera deja de aceasta boala ar trebui sa consulte medicul specialist inainte de a consuma turmeric caci are efectul de a reduce productia de insulina.

Pudra se administreaza astfel: o jumatate de lingurita de trei ori pe zi. Amestec-o cu apa sau suc de fructe ori legume.

Infuzie din radăcina de turmeric: O lingurita de radacina rasa la o cană cu apa. Se consuma 2 cani pe zi.

Tinctura: 15-20 de picaturi pe zi.

De asemenea, iti poti face o masca din turmeric, ce iti va revitaliza tenul.