DIICOT, cerere pentru părinții Alexandrei Măceșanu. Ce au solicitat azi, la audieri

Alexandru Cumpănașu, explicații privind audierile părinților Alexandrei. Sursa foto: protv.ro

Loading...

Părinții Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani răp’ită, vio’lată și, cel mai probabil, ucisă de Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal, au fost audiați în cursul zilei de joi, 8 august de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crim’inalitate Organizată și Tero’rism, prilej cu care anchetatorii le-au pus în vedere o serie de cerințe. Alexandru Cumpănașu, unchiul adolescentei, a oferit detalii în legătură cu solicitările venite din partea oamenilor legii.

Ce le-a cerut DIICOT părinților Alexandrei Măceșanu

Într-un interviu acordat recent, președintele Coaliției Naționale Pentru Modernizarea României a enumerat și comentat punctual cele trei mari aspecte asupra cărora au insistat anchetatorii în timpul audierilor.

„1) Să comunice anchetatorilor parola şi modalitatea de deschidere a telefonului Alexandrei.

2) Să clarifice de ce a fost portat numărul de telefon zilele trecute de către părinţi, zilele trecute. A fost portată cartela pe o altă cartelă.

3) Dacă se constituie sau nu parte în procesul civil”, a dezvăluit Alexandru Cumpănașu, detaliind apoi fiecare punct în parte.

„1) E un smartphone. Eu cred că mi s-a părut și ridicolă întrebarea anchetatorilor, e vorba de o adolescentă, intimitatea trebuie să o știe ea, nu părinţii. Un stat care nu are mijloace de a intra într-un telefon de îndată, vorbim de lucruri penibile. Sper să nu ştie şi teroriştii lucrul ăsta.

2) Portarea acelui număr a fost făcută la iniţiativa colegilor Alexandrei din şcoală şi a mea. Pentru că, vă aduceți aminte, am fost la Caracal și într-o disperare de cauză, pentru că anchetatorii nu erau în stare să îi găsească telefonul, niște copii de liceu au fost mai deștepți sau mult mai preocupați și împreună cu familia am decis să portăm acel număr pentru a vedea traseul de Google Drive, pentru a vedea pe unde a circulat.

3) Viaţa acestui copil nu are valoare, nu asta aşteaptă părinţii, nu asta aştept eu de la stat. Nicio sumă nu echivalează cu nimic. Familia Alexandrei nu se va constitui parte civilă, să fie foarte clar”, a mai spus Alexandru Cumpănașu.