Doamne ai milă! ALERTĂ MONDIALĂ, a început RĂZBOIUL. Au fost lansate peste 400 de rachete, s-au închis şcolile şi alte instituţii, mobilizare generală a armatei.

Rachetele au ajuns până în Be’er Sheva, aflat în centrul Israelului. Israelul a lovit 200 de ţinte Hamas din Fâşia Gaza; toate şcolile din sud au fost închise; surse neagă că ar fi avut loc discuţii privind încetarea focului.

Potrivit unui oficial militar, peste 250 de rachete au fost lansate spre sudul şi centrul Israelului, iar zeci dintre ele au fost interceptate.

O sursă apropiată grupării palestiniene Hamas a declarat pentru Haaretz că organizaţia a decis să facă paşi serioşi împotriva Israelului, din cauza faptului că guvernul israelian a implementat greu înţelegerile la care au ajuns cele două părţi.

Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile palestiniene, şapte oameni au fost ucişi în Gaza, de sâmbătă, când a început escaladarea conflictului, iar 47 au fost răniţi. Între cei ucişi se numără femei şi copii.

Peste noapte au fost lansate dinspre Gaza 180 de rachete, iar Israelul a lovit 60 de ţinte din Fâşie, potrivit Forţelor de Apărare Israeliene.

Printre ţinte se numără zonele din nord de unde Hamas lansează rachete, fabricile de armament ale Hamas şi un tunel care uneşte Israelul de Fâşie.

De la începerea escaladării conflictului, armata israeliană a identificat 430 de rachete lansate din Gaza. Israelul a atacat peste 200 de ţinte, ca răspuns, şi continuă asaltul.

Autorităţile israeliene au transmis că rachetele au ajuns în zone diferite.

Trimisul special al lui Donald Trump în Orientul Mijlociu, Jason Greenblatt, şi-a exprimat susţinerea faţă de Israel şi a condamnat atacul cu rachete.

„Hamas şi Jihadul Islamic Palestinian s-au implicat într-un alt act de terorism, lansând sute de rachete la întâmplare spre comunităţile civile israeliene. SUA sprijină ferm dreptul Israelului de a se apăra şi facem apel la comunitatea internaţională să facă acelaşi lucru”.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a participat la consultări cu şefii Forţelor de Apărare Israeliene şi cu cel al Consiliului Naţional de Securitate.

  • Washingtonul susţine ”dreptul” Israelului la „autoapărare”
Statele Unite au condamnat tirul de rachete din Fâşia Gaza spre Israel, susţinând „dreptul” Israelului la „autoapărare”, a afirmat sâmbătă Departamentul de Stat, potrivit AFP.„Lansăm un apel responsabililor pentru violenţe să înceteze imediat agresiunea”, a afirmat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus. „Suntem alături de Israel şi susţinem pe deplin dreptul său la autoapărare împotriva acestor atacuri odioase”, a adăugat diplomata americană.

Militanţii din Fâşia Gaza au lansat sâmbătă circa 250 de rachete pe teritoriul Israelului, declanşând represalii sub forma mai multor raiduri israeliene, în care au murit patru palestinieni, potrivit ultimului bilanţ, printre care şi un bebeluş şi mama lui însărcinată, ucişi în împrejurări nelămurite.