Doar 3 % din gospodine știu despre aceste trucuri! Nici nu-mi imaginam despre ele

Recent, o prietenă mi-a povestit despre aceste trucuri interesante… Ceea ce veți afla despre ceapă din acest articol poate să vă surprindă, dar cu siguranță va fi o informație utilă! Aceste proprietăți puțin cunoscute ale cepei vor fi de mare ajutor pentru toate gospodinele.

Spre exemplu, dacă fierbeți pieptul de pui pentru o salată delicioasă, trebuie să adăugați la fiert o ceapă roșie tăiată în patru, tot cu coajă. Carnea va avea o nuanță frumoasă roză!

Ceapa este un ingredient secret pentru supă! Aceasta va conferi supei o culoare frumoasă și o aromă minunată! Încercați!

Proprietățile cepei:

Ceapa îndepărtează perfect arsura de pe cratițe, tigăi și grătar! Pentru a îndepărta murdăria frecați vesela cu o ceapă proaspăt tăiată. După aceasta spălați vesela cu apă și detergent. Sucul de ceapă neutralizează foarte eficient mirosul de arsură și curăță suprafețele! Pentru ca ceapa tăiată în jumătate să nu se usuce, așa cum se întâmplă de multe ori, puneți-o pe o farfurie cu sare.

Sucul de ceapă vă poate ajuta să îndepărtați urmele de transpirație de pe haine! Pentru aceasta aplicați sucul de ceapă direct pe pată, lăsați pentru un timp, după care spălați hainele în modul obișnuit. Veți fi plăcut surprinși, urmele galbene vor dispărea! Ceapa este un remediu puternic împotriva țânțarilor, furnicilor și altor insecte. Turnați într-un bol apă și adăugați în el ceapă tăiată inele. Insectele vor sta la distanță de acest loc!

Ceapa va ajuta să scăpați de murdăria de pe suprafața încălțămintei. Puteți șterge cu ceapă talpa încălțămintei sau suprafața încălțămintei din orice material. Ceapa poate elimina chiar și petele greu de îndepărtat (de exemplu, de iarbă)!

Datorită proprietăților sale antibacteriene, ceapa va ajuta împotriva mușcăturilor de insecte, va ameliora iritația pe piele și orice inflamație a pielii.

Decoctul de coajă de ceapă are un efect foarte bun asupra pielii capului: elimină mătreața, conferă volum suplimentar părului și stimulează creșterea acestuia. Se recomandă să spălați părul cu decoct de ceapă după ce folosiți șamponul obișnuit!

Proprietățile vindecătoare ale cepei sunt cunoscute tuturor, dar mulți nu consumă ceapa din cauza mirosului său. Veți fi curioși să aflați, că mirosul caracteristic al cepei sau al usturoiului poate fi ușor eliminat dacă mâncați câteva nuci, migdale sau semințe de pin. Această metodă acționează mai bine decât orice produs pentru împrospătarea respirației!

Dacă uscați ceapa tăiată bucăți mici, o veți putea adăuga în calitate de aromatizator natural în patiseria sărată! Puneți o bucată de ceapă în recipientul sau punga în care păstrați făina: aceasta va căpăta o aromă apetisantă, iar pâinea de casă, chiflele și prăjituri vor fi absolut delicioase…