Doliu în lumea teatrului: Draga Olteanu Matei a murit. De ce boală suferea marea artistă

Zi neagră în lumea teatrului: s-a stins din viață Draga Olteanu Matei. A fost o legendă a actoriei din România.Din păcate, faimoasa actriță, ce suferise o mare dramă personală care i-a măcinat ultimii ani din viaţă, a murit la vârsta de 87 de ani. A avut o carieră memorabilă cu peste 55 de ani de activitate în lumea filmelor și a teatrului. De asemenea, a apărut și în numeroase scenete TV adorate de public.

Loading...

”N-am jucat niciodată pentru premii, pentru competiţie, ci pentru că mi-a plăcut şi mi-a dat Dumnezeu talentul, fără falsă modestie,” declara la un moment dat Draga Olteanu Matei.

De ce a murit Draga Olteanu Matei

Actrița ajunsese vineri, 13 noiembrie, la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, transferată de la Spitalul Județean Piatra Neamț, din cauza unei hemoragii digestive superioare. Starea ei s-a agravat și a fost internată la ATI, în Clinica de gastroenterologie și hepatologie a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

„Este o pacientă extrem de fragilă, 87 de ani, care necesită în continuare menţinerea funcţiilor vitale.(…) De aceea, după cum v-am spus de această dată, cu suport ventilator, cu suport hemodinamic, cu o îngrijire şi o monitorizare atentă, starea dumneaei foarte fragilă se poate schimba de la minut la minut”, spunea după internarea actriței, Diana Cimpoeșu, medic șef al UPU-SMURD.

“În cursul acestei gărzi, la ora 2.11 minute, pacienta era la Terapie Intensivă susţinută hemodinamic şi respirator unde a avut o evoluţie nefavorabilă. Inima actriţei a încetat să mai bată”, a spus Cimpoeşu, scrie Fanatik.