E mai ferice sa dai decat sa primesti – lacrimi de bucurie

In Nigeria, Dumnezeu a pus bunatate in inima unor oameni mai instariti. Aici unde posibilitatile materiale si traiul de zi cu zi este unul dificil, a fost realizata o filmare care un barbat, un om de afaceri crestin, opreste masina si coboara din ea, discuta cu acei oameni si le ofera in schimb bani, bani care insemna cat ai munci tu un an sau poate doi. Acesti oameni traiesc cu mai putin de 1 dolar pe zi.

Intr-o benzinarile se opreste la o doamna, care aduna peturi si schimba cateva vorbe si ii ofera o suma insemnata de bani. Acea doamna, nu stie cum sa reactioneze si ii dau lacrimile instant de bucurie, ba ea chiar ingenucheaza in fata lui in semn de respect a acestui barbat. El, politicos o roaga sa se ridice si stea linistita mai departe. Ea il binecuvinteaza in numele lui Dumnezeu si el spune „Amin!”

Al doilea caz, tot acest om de afaceri ce pare un om simplu se opreste de data aceasta la un fel de butic unde o femeie vindea ceva de ale guri. El ii cere de mancare iar ea chiar daca e saraca si castiga poate maxim un dolar din merindele ei pe zi, ii da sa manace acestui barabat. El manaca fara retinere si apoi ii ofera bani in schimb de multumire.

La ultimul caz o femeie vinde ceva verdeata si el din nou ii da ceva bani, ea nu-i vine sa creada si chiar plange de bucurie. Asa ca este minunat atunci cand ajuti un sarac? Te simti mai liber si bucuri de fericirea lui sau a ei. Faptul ca dai o paine unui sarac, nu-l imbogatesti pe el, te imbogatesti pe tine, cand vei ajunge sus in ceruri langa Dumnezeu. Urmariti materialul video mai jos…

Ce spun oamenii credincios din Biblie cand ajuti pe cineva?

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor (stăpânirea de sine)…. Galateni 5:22-23

Dumnezeu este singura persoană desăvârşită în bunătate. El vrea ca şi copiii Lui să fie ca El. Trebuie să faci ce este bine. Biblia spune: „Omul bun scoate lucruri bune din visteria inimii lui…“ (Luca 6:45). Când Duhul Sfânt este în control, roada facerii de bine se va vedea în viaţa ta. In alta parte scrie cine il ajuta pe saraca, il imprumuta pe Dumnezeu. Si garantat Dumnezeu nu ramane dator la nimeni.

Facerea de bine înseamnă mai mult decât să faci ce este corect. Facerea de bine se vede atât în faptele, cât şi în cuvintele tale. Iulian s-a hotărât să renunţe la pauza lui şi să-l ajute pe George. I-a spus cuvinte pline de bunătate. Facerea de bine este dragostea în acţiune.

Meditează: Care sunt două moduri prin care poţi arăta roada facerii de bine în viaţa ta.

Poţi să te rogi: Doamne, mulţumesc că eşti bun cu mine. Ajută-mă să fiu bun în tot ce gândesc, spun şi fac. În Numele Domnului Hristos. multumesc frumos Amin.

Doamne ajuta! Fiti binecubantati de cel Preainalt.