Ecumenism sau nu, Baptiștii și catolicii se întâlnesc pentru a promova unitatea creștină (!?)

A doua întâlnire a celei de-a treia faze a convorbirilor ecumenice internaționale între BWA și Consiliul Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor a avut loc în perioada 10-14 decembrie 2018 la Roma la Domus Internationalis Paulus VI

Delegația Baptistă a fost condusă de copreședintele Frank Rees, profesor asociat și președinte al consiliului academic de la University of Divinity din Australia; delegația catolică a fost condusă de co-președinte episcop Arthur Serratelli, episcop de Paterson, New Jersey.

Întâlnirea a abordat tema „Contextului Martorului comun”. Această discuție s-a reflectat în contextul cultural global în care se desfășoară astăzi mărturia creștină comună pe șase continente ale lumii. Această sub-temă ajută la luminarea temei generale a celei de-a treia faze a dialogului, „Dinamica Evangheliei și Martorul Bisericii”. Grupul Baptist-Catolic se va reuni anual până în 2021 pentru această a treia fază de conversații.

În săptămâna conversațiilor ecumenice a fost inclusă o întâlnire cu Papa Francis în timpul audienței generale papale pe 12 decembrie. În ziua următoare, participanții au vizitat o biserică baptistă locală din Trastevere.

Grupul Baptist-Catolic se va reuni pentru a treia rundă a fazei actuale de conversații, desfășurată în perioada 9-13 decembrie 2019, la Varșovia, Polonia, găzduită de Uniunea Baptistă din Polonia la Seminarul Teologic Baptist de la Varșovia.

Delegația Baptistă a constat din membri și persoane invitate special ca observatori.

Membrii care participă la această rundă de conversații îi includ pe Paul S. Fiddes (Marea Britanie), Derek Hatch (SUA), Glenroy Lalor (Jamaica), Tomas Mackey (Argentina), Elizabeth Newman (SUA) și Lina Toth (Lituania / Marea Britanie). Anna Maffei (Italia) și Jeremy Bell (Canada) au fost observatorii acestei runde de conversații.

Va rugăm să ne spuneți ce părere aveți despre acest lucru? E bine sau nu?

Sursa: www.ethicsdaily.com/baptist-catholic-delegations-meet-to-promote-christian-unity/ via Newscrestin