Elevii ar putea reveni în bănci pe 8 februarie. Care sunt condițiile

Elevii ar putea reveni în bănci pe 8 februarie. Cu toate că ministrul Educației susține că revenire elevilor în clase este o urgență de grad zero, decizia finală va fi luată de Ministerul Sănătății. Inițial, s-ar putea întoarce în bancă elevii care vor susține examenele națională, dar și cei din mediul rural care nu au avut acces la cursuri online.

”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ne dorim ca situaţia epidemiologică să permită. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confurntă cu aceeaşi problemă″.

Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică pe 8 februarie.

Elevii ar putea reveni în bănci pe 8 februarie. Ministrul Educaţiei susține că este absolut necesar ca elevii clase a 8-a și a 12-a să revină în bănci, dar și elevii din mediul rural care nu au avut acces la cursuri online şi care nu pot avea acum mediile încheiate pentru că profesorii nu le-au dat note.

”Se apropie finalul semestrului 1. Există pericolul neîncheierii mediilor pentru un număr mare de elevi. Am cerut o situaţie în acest sens cu termen pe 11 ianuarie care să fie o radiografie reală completă a elevilor pe fiecare judeţ” , susține ministrul Educației.

Conform calendarului şcolar, elevii sunt în vacanţă până pe 11 ianuarie când vor relua cursurile, cel mai probabil online, urmând ca pe 30 ianuarie să intre din nou în vacanţă intersemestrială timp de o săptămână, până pe 8 februarie.