Episcopul Vasile Someșanul a murit. Se afla la ATI, în comă, după un accident vascular

Episcopul Vasile Someșanul, cel mai iubit ierarh ortodox din Eparhia Clujului, a murit, vineri. El a suferit un accident vascular.

Episcopul Vasile Someșanul a murit. Se afla la ATI, în comă, după un accident vascular
Episcopul Vasile Someșanul se afla de mai multe zile în comă, la secția de Terapie Intensivă. Avea 72 de ani.

”Preasfințitul Părinte Vasile a trecut la cele veșnice.L-a avut ocrotitor spiritual pe Sfântul Vasile cel Mare.

În ultimele zile era internat la ATI în comă. A fost cel mai iubit ierarh ortodox din eparhia Clujului. Dumnezeu să-l odihnească!”, au transmis reprezentanții agenției de presă basilica.ro.

Episcopul Vasile Someșanul va fi luni înmormântat

Episcopul Vasile Someșanul este originar din Cluj. El s-a născut pe 30 decembrie 1948, în Cluj, în satul Mănăștur. Luni va fi înmormântat.

Mesajul Patriarhului Daniel după decesul episcopului

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a transmis un mesaj după trecerea în neființă a lui Preasfinţitului Părinte Vasile Someșanul. Patriarhul Daniel și-a exprimat regretul.

”Am aflat cu multă durere în suflet de trecerea din această viaţă a Preasfinţitului Părinte Vasile Someșanul, fost Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului şi Clujului,

arhipăstor misionar şi harnic, promotor şi apărător înţelept al spiritualităţii şi tradiției ortodoxe româneşti, cu o bogată activitate social-filantropică.

Împreună cu ierarhii Sfântului Sinod, cu preoţii, monahii şi credincioşii îndoliatei Arhiepiscopii a Vadului Feleacului şi Clujului, înălţăm în aceste zile rugăciuni pentru odihna sufletului său în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.