Este prima friptură de vită artificială a fost produsă în Israel.Ce gust are și cum arată

Carnea viitorului vine din laborator, nu de la abator. O firmă din Israel se laudă că a produs prima friptură de vită artificială. Fâşiile au fost crescute în laborator, din celule recoltate de la animale vii, fără a le face rău şi fără a polua mediul înconjurător. Carnea artificială ar putea ajunge în galantare în 3-4 ani, informeaza Digi24

Misiunea bucătarului chef din imagini este una istorică – găteşte prima friptură din carne de vită crescută în laborator. Îşi pregăteşte mai întâi legumele pentru garnitură şi sosurile. Vine apoi rândul piesei de rezistenţă – carnea proaspăt scoasă din laborator. Este gătită ca orice bucată de carne clasică.

„Această carne arată minunat şi are textura unei fripturi clasice”, spune Amir Ilan, bucătar-şef.

Fâşiile de carne prezentate sunt de mărimea unui card şi au o grosime de doar 5 milimetri. În ciuda dimensiunilor reduse, o astfel de delicatesă are un preţ pe măsură – 50 de dolari fâşia.

Carnea artificială este obţinută din doar câteva celule extrase de la un animal viu, fără a-i provoca durere. Celulele sunt hrănite și crescute pentru a produce țesut muscular.

„Carnea este un ţesut complex. Această realizare include mai multe tipuri de celule, pe care le regăsim în diferite bucăţi de carne clasică, crescute împreună, independent de un animal, pentru a forma o structură 3D similară cărnii, dar folosindu-ne de metode mult mai sigure, sustenabile şi etice”, spune Didier Toubia, director executiv al Aleph Farms.

Cei care au gustat ceea ce ar putea fi carnea viitorului, spun că şi gustul este foarte apropiat de cel clasic. Şi dacă nu ar fi ştiut dinainte ce au la cină, probabil nici nu şi-ar fi dat seama că nu e vorba despre o friptură clasică.