Exista 20 de poze ale celor mai frumoase Biserici din lume

Orice Biserică este o adevărată operă de artă. Totuși unele se deosebesc prin arhitectura lor unică și pur și simplu ne farmecă prin frumusețea lor. Vă propunem să priviți o selecție a celor mai impresionante Lăcașuri Sfinte din întreaga lume.

Catedrala Las-Lahas, Columbia —construită la o înălțime de 30 metri, pe un pod arcuit.

Catedrala Sfântului Vasile Blajinul, Moscova. A fost construită în anii 1555-1561 la ordinul lui Ioan cel Groaznic, în amintirea victoriei asupra Hanatului Kazan.

Moscheea Kul-Sharif din Kazan, Rusia

Capela Tăcerii din Kamppi, Finlanda. Oamenii vin aici ca să se ascundă de agitație, să savureze liniștea într-unul dintre cele mai aglomerate locuri din capitală și să mediteze într-un spațiu curat din punct de vedere ecologic.

Biserica Hallgrímskirkja, Islanda. Este a patra clădire ca înălțime din Islanda și poate fi văzută din orice parte a orașului Reykjavík.

Templul Lotus, India — una dintre cele mai vizitate clădiri din lume.

Biserica Verde, Argentina. Este o Biserică catolică, care a devenit cunoscută datorită decorului său viu din iederă.

Templul Mormonilor din California, SUA

Moscheea din Cristal, Malaezia — realizată din oțel și sticlă.

Templul tuturor religiilor din Kazan, Rusia. În această clădire se combină Crucea Creștină, semiluna islamică, steaua lui David și domul chinez.

Biserica Reformată Olandeză, Republica Africa de Sud. Această clădire este unul dintre cele mai bune exemple ale stilului gotic timpuriu din arhitectura Africii de Sud.

Mănăstirea Taung Kalat, Myanmar. Este situată pe un con vulcanic, la înălțimea de 737 de metri, lângă vulcanul inactiv din munții Popa.

Biserica Schimbării la Față a Domnului Iisus Hristos din Kiji, Rusia — construită conform meșteșugului tâmplăresc rus, adică fără cuie.

Catedrala Sfântului Patrick, Australia. Este cea mai înaltă și mai mare Biserică din Australia.

Biserica Paoay, Filipine — una dintre puținele Biserici rămase din stilul baroc.

Capela cadeților, Academia Forțelor Aeriene, SUA

Domul din Milano, Italia — a doua catedrală catolică ca mărime din lume.

Moscheea Șeicului Zayed, Emiratele Arabe Unite

Biserica Adormirii Maicii Domnului, Slovenia. Ca să ajungi la această Biserică trebuie să treci lacul cu barca și să urci pe 99 de trepte.

Biserica Sfintei Treimi, Rusia