Există o legendă potrivit căreia la fiecare dintre noi o dată în viață vine Dumnezeu

Există o legendă potrivit căreia la fiecare dintre noi o dată în viața vine Dumnezeu. Mai mult decât atât, acesta poate apărea în orice formă: un pisoi flămând sau un cerșetor din stradă, respectiv și destinul nostru va fi în funcție de modul în care ne comportăm la o astfel de întâlnire.

Loading...

Există și o istorie în acest sens: Odată a existat pe lume un om. Și a avut trei vise: să aibă un loc de muncă bun și bine plătit, să se căsătorească cu o fată frumoasă și să devină cunoscut în întreaga lume.

De-a lungul vieții, multe lucruri s-au întâmplat cu el, dar iată una din istorii: Iarna într-o dimineață rece eroul nostru se grăbea foarte tare la un interviu de angajare într-o companie. Pînă la întâlnire au ramas doar 5 minute dar el mai avea mult de mers. Dintr-o dată, chiar în fața lui a alunecat și a căzut om în vârstă.

Eroul nostru se uită la om, a decis că el era beat și în grabă a mers mai departe. Din fericire, el a reușit la interviu de angajare la timp, însă din păcate, nu a primit jobul mult dorit. În final eroul nostru a trăit o viață nefericită și a murit. Plecat la cer, el s-a întâlnit cu îngerul său păzitor.

–Știi, am trăit o viață foarte nefericită și fără valoare. Am avut trei vise, dar nici unul dintre ei s-a îndeplinit. Ce păcat

–Hmm..

Prietenul meu, eu am făcut totul pentru a face ca visele tale să devina realitate, dar pentru aceasta a trebuit măcar odata să îți deschizi sufletul și să ajuți oamenii la nevoie.

–Ce ai in vedere?

–Îți amintești omul care a căzut pe drum într-o iarnă rece?

O să-ți arăt imaginea …omul respectiv a fost CEO al companiei la care așa te grăbeai să ajungi . Dacă l-ai fi ajutat te aștepta o carieră de succes. Tot ce se cerea de la tine era să îi acorzi o mana de ajutor.

Morala: Fii atent la lumea care te inconjoară pentru că ea îți oferă o mulțime de oportunități. Nu trebuie doar să cerem ajutor de la alții dar și singuri să fim în stare să acordăm ajutor celor care au nevoie. Nu avem de unde sa stim ce urmeaza sa se intample dar cand suntem oameni buni avem mult de castigat.

“Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţămitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrînaţi, neîmblînziţi, neiubitori de bine, vînzători, obraznici, îngîmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decît iubitori de Dumnezeu; avînd doar o formă de evlavie dar tăgăduindu -i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia.” 2 Timotei 3:1-5 (Cornilescu)

Timpul este limitat si folosirea lui pentru diversele cause egoiste poate afecta Relati ta cu Domnul. O ora pe zi sau pe saptamana poate fi folosita pentru o cauza nobila insa o limitare a acestui dar sfant poate sa ne afecta asa incat sa nu mai alocam nimic pentru interesele imparatiei si sa ajungem dusmanii a orce apartine imparatiei.

Unul din duşmanii nostrii diavolul ofera orce gaseste mai bun pentru a ne folosii timpul pentru a face orce alceva numia vioa Domnului nu. Aproape zilnic auzi pe fiecare că nu-i mai ajunge timpul sa munceasca, sa doarma, sa se distreze. Oamenii zilelor noastre au ajuns să nu mai aibă timp pentru Domnul nici chiar duminica, acesta zi fiid alocata pentru petrecerii sau odihna. Societatea în care trăim este şi ea cuprinsă de eforia timpului şi încearcă să se alinieze cu fel de fel de comodităţi pentru a ajuta omul modern al secolului XXI-lea sa aiba totul de prisos asa incat nu simte lipsa unei impacari cu Dumnezeu sau un interes pentru o alta imparatie.

Cred că a sosit timpul să preţuim mai mult fiecare clipă pe care o trăim căci vremurile sunt grele. Astăzi încă mai este timp să răscumpărm ce am pierdut. Mai este timp să ne schimbăm priorităţile, mai este timp să cerem călăuzirea Domnului peste fiinţele noastre, peste căminele noastre. Dumnezeu ne promite:  Sa nu uitam ca „venim aici pe rand si plecam pe sarite.”