Fenomenul meteo downburst, prezent în România. Ce este și cum se manifestă

Fenomenul meteo de tip downburst a fost surprins în România, în județul Sibiu. E vorba despre un vânt puternic, un curent de aer care își poate modifica direcția la 180 de grade. Este un fenomen extrem de periculos în special pentru aparatele de zbor. Curentul poate produce distrugeri în masă, de asemenea, spun numeroși experți.

Loading...

Fenomenul downburst, la Sibiu

„Downburst surprins în apropiere de Sibiu. Acest fenomen se caracterizează printr-o coloană descendentă de aer – umed în cazul de față – care, după ce atinge solul, este capabilă să producă pagube materiale, prin intensitatea vântului, dar și a cantităților de apă”, a scris persoana care a surprins fenomenul, conform cancan.ro.

Astfel de fenomene meteorologice extreme s-au produs tot mai des în ultima vreme în România. Tornadele sunt printre fenomenele care s-au intensificat în special în sudul țării, în centru și în Banat. Astfel de fenomene se vor produce în continuare și vor fi din ce în ce mai violente, spun meteorologii, iar acestea vin pe fondul încălzirii globale.

Curentul puternic nu a produs pagube materiale

Din fericire, fenomenul downburst surprins în Sibiu nu a provocat pagube materiale, însă este pentru prima oară când curentul de aer este surprins atât de clar și explicat de un internaut.