Fiecare mâner de la tigaie are o gaură. Tu știai la ce folosește de fapt? Nu, nu e pentru agățat în cui! Puțini știu acest lucru…

Toată lumea are acasă o tigaie sau mai multe, iar obiectele de uz casnic au câte o gaură. Mai precis manerul tigăii, iar gaura nu se foloseşte doar pentru a fi agăţată tigaia in cui, ci şi la…

Loading...

Tigăile vin din fabricaţie cu o gaură în mâner, dar puţini dintre noi ştiu care este rolul ei. Respectivul orificiu se foloseşte şi pentru a pune lingura sau ustensila cu care amesteci în mâncare.

Astfel, dacă sprijini lingura de coada tigăii, aceasta nu se va încinge de la căldura aragazului. Nu mulţi ştiu însă acest lucru.

Cea mai gustoasă mâncare cere și mari sacrificii în bucătărie. Nu doar că stai cu orele în picioare, dar te trezești la final că tigăile și oalele arată ca și cum ar fi fost salvate dintr-un incendiu. Ce ai de făcut ca să scapi de bătăi de cap și să ai și vase curate? Îți prezentăm mai jos un truc prin care îi scoți față tigăii cu doar două ingrediente. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu și de oțetul alb.

De ce ai nevoie?

O ceșcuță de apă
O ceșcuță de oțet alb
2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
Ce trebuie să faci?

Pasul 1:

Pune tigaia pe aragaz și toarnă o ceșcuță de apă, cât să acopere toată suprafața fundului.

Pasul 2:

Adaugă puțin oțet alb și las-o pe foc, pânâ când aceasta începe să sfârâie.

Pasul 3:

Ia tigaia de pe ochiul aragazului și pune două lingurițe de bicarnonat de sodiu. Lasă puțin timp să acționeze compoziția.

Pasul 4:

Golește tigaia.

Pasul 5:

Ia un burețel de vase cu una dintre fețe abrazivă și șterge ușor suprafața tigăii.

Vei vedea că toate urmele de arsură vor deveni istorie, iar tigaia poate fi oricând refolosită pentru rețete la fel de solicitante.