Florin Cîțu, anunțul zilei despre economia României. Sunt vești bune!

Premierul Florin Cîțu a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care a reamintit românilor că țara noastră a înregistrat o creștere economică spectaculoasă. Premierul României a anunțat că Banca Națională a României confirmă creșterea economică peste așteptări, scrie evz.ro

Florin Cîțu are vești bune pentru români. BNR confirmă

Premierul susține că măsurile economice implementate în această perioadă au avut un obiectiv clar: păstrarea capacității de producție în economie și că țara noastră a înregistrat o creștere economică spectaculoasă.

Am reușit să facem performanță împreună cu toți actorii din sectorul privat și le mulțumesc pentru că au avut încredere în măsurile luate de guvern, a anunțat Florin Cîțu.

Florin Cîțu a anunțat care sunt obiectivele pentru următoarea perioadă. Împreună cu sectorul privat, și-a propus: mai multe locuri de muncă bine plătite pentru toți românii (doar prin soluții liberale eliminăm sărăcia), recuperarea accelerată a decalajelor față de cele mai dezvoltate țări din UE și cea mai lungă perioadă de creștere economică sustenabilă din istoria economică a României.

Premierul a ținut să sublinieze că Banca Națională a României confirmă creșterea economică peste așteptări.

În discuțiile privind poziția ciclică a economiei, membrii Consiliului au arătat că activitatea economică a continuat să se redreseze în trimestrul I 2021 într-un ritm considerabil mai alert decât cel anticipat…, conform BNR.

La conferința de alegeri a PNL Cluj, care a avut loc duminică, Florin Cîțu a spus că speră la o creștere economică de cel puțin 10% în 2021.

Cîțu a spus în mai multe rânduri că România are creșterea cea mai mare din UE două trimestre la rând.

Am arătat în aceste câteva luni de guvernare că dacă investeşti – şi apropo, anul acesta, primul trimestru, este pentru prima oară în istorie în ultimii 30 de ani când creşterea economică se datorează în totalitate investiţiilor. Nu a mai fost niciodată aşa ceva. Am schimbat paradigma, a mai declarat Florin Cîțu.

Potrivit unui studiu realizat de Deloitte, țara noastră este între cinci țări din lume care au avut creștere economică în timpul pandemiei de coronavirus.