Focar la un camin de batrani din Bucuresti

Nu mai puțin de 75 de persoane au fost găsite infectate cu virusul COVID-19 la un cămin de bătrâni din București. Între aceștia sunt și angajați ai căminului.

Loading...

Un focar de COVID-19 a fost găsit la un cămin de bătrâni din București. 75 de persoane din rândul angajaților, dar și din rândul beneficiarilor au fost confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2. Direcția de Sănătate Publică București a amendat azilul cu 20000 lei pentru neinstituirea și neaplicarea de către personalul medico-sanitar și administrativ a măsurilor care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile., potrivit hotnews.

Totul a fost descoperit de DSP, atunci când a făcut un control la azilul din Capitală, duminică, 24 mai. S-a constatat că erau 75 de persoane confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, că nu au fost instituite, de personalul medico-sanitar și administrativ, toate măsurile care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile.

Conform comunicatului DSP București, focarul din căminul de bătrâni a izbucnit din cauză că „nu au fost instituite, de către personalul medico-sanitar și administrativ, toate măsurile care să prevină apariția sau răspândirea de boli transmisibile (neefectuarea dezinfecției terminale prin nebulizare, nu au fost stabilite spații special amenajate pentru echiparea/dezechiparea personalului angajat, nu au fost actualizate procedurile specifice)”.

Specialiștii americani au avertizat că bătrânii care trăiesc în azile sunt cei mai vulnerabili la infecții virale, inclusiv la COVID-19. În general, persoanele care locuiesc în aceste cămine au peste 65 de ani și prezintă comorbidități precum boli de inimă sau diabet, la risc și ele în cazul infecției cu noul coronavirus.