Fructele care iti repara Inima in cateva zile

Daca esti predispus la un atac de cord pentru ca te agiti foarte mult si nu duci o viata foarte sanatoasa din varii motive, fa-ti timp sa mananci din cand in cand unul din fructele de mai jos, mentioneaza Secrete Naturiste

1. NUCILE

Nucile contin o serie de antioxidanti si vitamine esentiale pentru protectia inimii. Acestea ajuta la mentinerea elasticitatii vaselor de sange prevenind acumularea cheagurilor.

Mineralele din nuci sunt excelente impotriva colesterolului rau din sange.

Consuma nuci nu doar in sezonul de toamna. Acestea previn bolile de inima in orice perioada a anului ar fi consumate, recomanda medicii.

2. AVOCADO

Fructul de avocado contine acizi grasi monosaturati, recomandati pentru sanatatea inimii si a vaselor de sange.

Acest fruct mai contine vitaminele E, B si potasiu, esentiale pentru o inima puternica.

3. CAPSUNILE

O inima sanatoasa nu poate functiona in afara unui sistem imunitar subred. Capsunile reprezinta o sursa excelenta de vitamina C, asta insemnand ca celulele tale vor fi oxigenate cum trebuie, prevenind astfel instalarea unor boli necrutatoare precum diabetul zaharat sau bolile cardiovasculare.

4. AFINELE

Putina lume stie faptul ca afinele au cea mai mare concentratie de antioxidanti dintre toate fructele.

Afinele au rol antibacterian si neutralizeaza radicalii liberi care afecteaza celulele si vasele de sange. De asemenea, afinele contribuie din plin la reducerea grasimii depuse pe artere, datorita antoxidantului numit antocianina.

5. MERELE

Merele sunt recomandate pentru combaterea obezitatii si asta datorita capacitatii acestor fructe de a se lupta cu colesterolul rau din sange. In plus, merele contin foarte putine calorii, iar asta ajuta la normalizarea digestiei.