Ghicitoarea pe care puțini oamenii o rezolvă. Un iepure a văzut 6 elefanți în timp ce se ducea la râu. Fiecare elefant a văzut 2 maimuțe care mergeau spre râu

Suntem obișnuiți cu testele de IQ, dar și cu cele de cultură generală, care ne pot spune dacă suntem deștepți sau nu ori dacă avem suficiente cunoștințe pentru a fi niște persoane inteligente.

Totuși, acestea nu sunt singurele metode prin care ne putem

da seama cât suntem de pregătiți intelectual. Ghicitoarea care te atrage cu începutul ei: Un iepure a văzut 6 elefanți, este considerată una dintre cele mai dificile.

Aarent simplă, ghicitoarea ”Un iepure a văzut 6 elefanți” combină limba română, mai exact semantica, cu matematica și promite să îți dea dureri serioase de cap. Crezi că poți rezolva ghicitoarea pe care doar geniile o înțeleg? Vezi ce trebuie să faci mai jos!

Un iepure a văzut 6 elefanți: o ghicitoare greu de rezolvat

Un iepure a văzut 6 elefanți în timp ce se ducea la râu. Fiecare elefant a văzut 2 maimuțe care mergeau spre râu. Fiecare maimuță ținea un papagal în mână.

Întrebare: câte animale se duceau la râu?
Dacă la ghiciotarea ”Un iepure a văzut 6 elefanți” ai răspuns că 5 animale se duceau la râu, felicitări, este corect! De ce răspunsul este 5? Să vedem din nou întrebarea.

1. Un iepure a văzut 6 elefanți când se ducea la râu. Așadar, un animal (iepurele) se ducea la râu.

2. Fiecare elefant a văzut 2 maimuțe când se ducea la râu. Aici este momentul în care te poți înșela. Din propoziție poți să deduci faptul că fiecare elefant din cei 6 a văzut câte 2 maimuțe când se ducea la râu. Așadar, te poți gândi că sunt 12 animale care se duceau spre râu (6×2=12).

3. Totuși, nu este menționat faptul că „fiecare elefant a văzut câteva 2 maimuțe diferite”. În concluzie, toți elefanții au văzut acele 2 maimuțe care se duceau spre râu.

4. În final, fiecare maimuță ține în mână câte un papagal. Așadar, și cei 2 papagali se duc la râu.

Totalul se calculează în felul următor: 1 iepure + 2 maimuțe + 2 papagali = 5 animale care se duc la râu.

Ai răspuns corect?

Sursa: Ziareonlien