Grapini explică momentul ruşinos cu voturile lui Kovesi: Mi-am făcut datoria faţă de ţară

Europarlamentarul Maria Grapini a fost filmată, miercuri, în timp ce nu îi numără toate voturile Laurei Codruţa Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a câştigat votul din Comisia LIBE, pentru funcţia de procuror european, cu 26 de voturi. Pe locul doi s-a clasat candidatul francez, cu 22 de voturi.

Totuşi, Maria Grapini a venit să verifice voturile primite de Kovesi cu propria variantă de matematică. Grapini a luat trei voturi, le-a pus deoparte şi a spus că sunt doar două, mentioneaza Fabricat in Romania,

Din nefericire pentru ea, a fost văzută de olandeza Judith Sargentini, vicepreşedintele Comisiei LIBE, care i-a spus că va număra ea voturile.

Acum, Maria Grapini spune că nici vorbă să fi încercat să fure voturile lui Kovesi.

„Manipulatorii de serviciu spun că eu am vrut să fur la numărarea voturilor! Ce om normal la cap îşi poate închipui că ar vrea cineva să fure la numărat când ai lângă tine toată presa şi când ai încă trei membri din comisie lângă tine? Şi de ce as fi făcut-o? Şi nu ar fi reacţionat Macovei, dacă ar fi fost aşa?

Ca dovadă că primul teanc care l-am numărat a avut 22 de voturi aşa cum am spus eu şi când a fost renumărat de cea care a cerut să numere ea (este cea care a cerut sancţionarea României şi care a fost pe faţă pro Kovesi)!

Cât de mizerabil să fii să acuzi aiurea un om? Eu am conştiinţa împăcată că mi-am facut datoria faţă de ţară şi nu am spus niciun neadevăr faţă de nici un candidat!”, a scris Maria Grapini despre moment