Horatiu Moldovan, anuntul de care se temea toata lumea: „Va trebui sa ne intoarcem la masuri mai drastice

În urmă cu două zile, in Romania, s-au inregistrat 200 de cazuri noi, pentru prima data dupa opt zile. Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a spus ca o singura zi de crestere nu este motiv de ingrijorare foarte mar, dar daca vor fi mai multe astfe de zile, clar, relaxarea a dus la agravarea situatiei.

Loading...

„Masurile care au fost luate au fost juste. Daca ne uitam, in aceste moment exista un curent de opinie in spatiul public daca nu cumva masurile luate au fost inutil de aspre.

Aceasta realitate cu noi focare, limitate, dar noi focare, asta arata ca e un lucru delicat si ca cu epidemia trebuie sa fim foarte prudenti.

Masurile luate au fost justificate, relaxarea comporta un risc.

Este un argument din viata, din fericire moderat, a fi prudenti in relaxare este esential. Si totdeauna va fi posibil sa facem si masuri inverse. Daca apar mai multe focare va trebui sa ne intoarcem la masuri mai drastice.

Sper sa nu fie cazul. Din acest punct de vedere facem din nou un apel la a intelege populatia cat de importante sunt aceste masuri si in niciun caz sa nu ne batem joc de rezultatele pe care le-am obtinut pana acum”, a mai spus profesorul Moldovan, scrie fabricat in romania.