I-a spus bunicii sale că a fost înșelata, Iar bunica a luat 3 vase cu apă și le-a pus la fiert. O pildă pentru o viață întreagă!

Viața este plină de succese și eșecuri. Și atunci când trecem prin acele eșecuri, forțele noastre sunt cu adevărat testate și învățăm multe despre noi înșine. Noi putem fi mânioși, îndurerați sau depresivi, însă trebuie să sperăm că vom ieși victorioși din aceste situații, devenind mai buni și mai puternici. Și, uneori, pentru a depăși aceste timpuri întunecate, avem nevoie de ajutorul și susținerea altor persoane. În mod special, noi căutăm sfatul celor, care au mai multă experiență și înțelepciune decât noi.

Scurta istorie de mai jos este despre o femeie, care a fost înșelată recent de către soțul ei. Bineînțeles, ea era devastată și a căutat ajutorul bunicii sale. Citește răspunsul bunicii și spune-ne ce părere ai. Cred că vei descoperi că acesta este adevărul multora dintre noi…

Aceasta este o lecție bună pentru toți, indiferent de perioada vieții, în care ne aflăm. Vei înțelege ce vreau să spun.

O tânără femeie a mers în vizită la bunica ei, povestindu-i despre viața sa și despre faptul că trecea printr-o perioadă dificilă — soțul ei a înșelat-o și era devastată. Ea nu știa ce să facă și vroia să renunțe. Era obosită de atâta luptă și zbucium. Părea că imediat ce se rezolva o problemă, apărea alta în loc.

Bunica ei a dus-o la bucătărie. A umplut trei vase cu apă și le-a pus pe foc. În curând apa din ele a început să fiarbă. Bunica a pus în primul vas morcovi, în al doilea — ouă și în ultimul — boabe măcinate de cafea.

Peste aproximativ 20 de minute ea a închis arzătoarele. Apoi a scos morcovii, ouăle și a luat cafeaua cu polonicul, punându-le pe toate în castroane diferite. Întorcându-se spre nepoata sa, a întrebat-o: „Spune-mi, ce vezi?”

„Morcovi, ouă și cafea” — a răspuns tânăra. Bunica a adus-o mai aproape și a rugat-o să atingă morcovii. Făcând acest lucru, ea a simțit că aceștia erau moi. Apoi bunica a rugat-o să ia un ou și să-l spargă. După ce l-a curățat, ea a observat că oul fiert este tare.

La sfârșit, bunica a rugat-o să guste cafeaua. Nepoata i-a savurat zâmbind bogata aromă. Apoi ea și-a întrebat bunica: „Ce semnificație au toate acestea, bunico?”

Bătrâna i-a explicat că toate aceste trei obiecte au înfruntat aceeași dificultate: apa fierbinte. Însă fiecare a reacționat diferit. Morcovul era puternic, dur și nemilos. Totuși, după ce a fost introdus în apa fierbinte, a devenit moale și slab. Oul era fragil. Învelișul său subțire i-a protejat conținutul moale, iar după ce a stat în apă fierbinte, acesta s-a întărit. Boabele măcinate de cafea erau, totuși, unice. După ce au stat în apă clocotită, ele au schimbat gustul apei.

„Cine ești tu?” – și-a întrebat ea nepoata. „Când nenorocirea bate la ușa ta, cum îi vei răspunde? Ești morcov, ou sau bob de cafea?

Gândește-te la aceasta: Care sunt eu? Sunt morcovul, care pare puternic? Dar ce fac, când apare durerea și nenorocirea? Mă ofilesc, devin moale și-mi pierd puterea?

Sunt oul, care începe cu o inimă modelabilă, dar se schimbă la căldură? Am un suflet moale, dar după un deces, o despărțire, o dificultate financiară sau altă încercare devin tare și dârză? Arată învelișul meu ca înainte, dar în interior sunt îndurerată și tristă, cu un suflet curajos și o inimă încercată?

Sau sunt ca bobul de cafea? De fapt, bobul modifică apa fierbinte — anume circumstanța, care i-a provocat durere. Când apa se înfierbântă, bobul își eliberează aroma și gustul. Dacă ești ca acest bob, când lucrurile se înrăutățesc, tu devii mai bună și schimbi situația din jurul tău. Când timpul este cel mai întunecat și încercările sunt cele mai mari, te ridici la un alt nivel?

Cum te descurci cu nenorocirile? Ești un morcov, un ou sau un bob de cafea?

Poți avea destulă fericire ca să devii gingașă, destule încercări, care să te facă puternică, destulă durere, care să te mențină om și destulă speranță ca să fii fericită.

Cei mai fericiți oameni nu sunt neapărat cei, care au de toate; ei pur și simplu realizează tot ce îi însoțește pe calea lor. Cel mai strălucit viitor va fi întotdeauna bazat pe un trecut uitat; nu poți înainta în viață până nu vei lăsa eșecurile și suferințele în trecut.

Când te-ai născut, plângeai, iar toți cei din jurul tău zâmbeau. Trăiește-ți viața, astfel încât tu să fii cea care zâmbește, iar oamenii din jurul tău, cei care plâng.

Ar trebui ca noi toți să fim precum CAFEAUA.