S-a constat că în ultima perioadă, tot mai mulți oameni se trezesc la 4 dimineața. Explicația medicilor e aceeași pentru toți

Medicii spun că este esențial să ai parte de un somn liniștit, pentru ați asigura o sănătate corespunzătoare și o stare generală de bine, dar de multe ori se întâmplă să ne trezim pe parcursul nopții.

Foarte multe persoane se trezesc în jurul orei 4 dimineața, iar explicația este că acesția sunt foarte stresați. De altfel, stresul este o sursă de coșmaruri, care pot ruina total somnul.

O altă cauză care te poate face să te trezești în toiul nopții este oscilația nivelului de zahăr din sânge. Acestea apar ca urmare a consumului ridicat de dulciuri, alimente procesate, cafea sau băuturi carbogazoase. Tocmai din această cauză se recomandă evitarea meselor copioase înainte de culcare.

Lipsa unui somn odihnitor poate fi periculoasă pentru sănătate și cauzează un apetit sporit, precum și riscul de a te îngrășa sau de a ajunge la obezitate.Totodată, sistemul imunitar slăbește și ești mai expus bolilor.

Specialiștii recomandă să dormi opt ore pe noapte pentru a preîntâmpina problemele de sănătate.