Incendiu puternic în apropiere de centrala nucleară. Autoritățile pierd lupta cu flăcările

Situația dificilă în Ucraina, în apropiere de centrala nucleară dezafectată de la Cernobîl. Un incendiu puternic a izbucnit miercuri într-o pădure dintr-un sat aflat în apropiere de Pripiat. În ciuda intervențiilor de urgență ale pompierilor, aceștia nu au reușit să oprească flăcările. Asta chiar dacă autoritățile au mobilizat mai multe elicoptere și buldozere.

Loading...

Incendiu puternic în apropiere de Cernobîl
Un incendiu a pornit în pădurea din satul Novi Sokolî. Localitatea se află la 50 de kilometri de centrala nucleară care a fost dezafectată în urma exploziei din 26 aprilie 1986.

Chiar dacă pompierii au intervenit prompt și au mobilizat chiar și elicoptere și buldozere, incendiul s-a propagat tot mai mult și a atins în prezent o suprafață de 12 hectare.

Eforturile autorităților nu au reușit însă să oprească flăcările din cauza fumului foarte dens. Deocamdată nu există însă informații cu privire la moartea sau rănirea vreunei persoane. Satul Novi Sokolî are o populație de numai 81 de persoane și se află în apropiere de zona de excludere. Astfel, poliția a blocat drumurile de acces în zonă.

Explozia de la Cernobîl a revenit în atenție grație miniseriei HBO
Centrala nucleară de la Cernobîl a explodat pe 26 aprilie 1986. Oficial, statul sovietic a anunțat că au fost doar câteva zeci de victime. Neoficial, cifra ajunge chiar și la patru mii de oameni care au murit din cauza radiațiilor, plus alte zeci de mii de oameni care s-au îmbolnăvit după această explozie.

Cazul Cernobîl a primit o atenție deosebită după miniseria făcută de cei de la HBO. Americanii au dedicate cinci episoade dramatice în care au prezentat tragedia prin care au trecut în acea perioadă sovieticii, dar și personajele care au făcut ca efectele deflagrației să nu afecteze o zonă mai mare decât ar fi putut.

Acest ministerial a creat mare vâlvă printre amatorii de senzații tari care au decis să viziteze tot mai mult zona de excludere de lângă Pripiat.