Incendiu puternic la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț. 10 pacienți au murit

Incendiu puternic la secția Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Piatra Neamț. În urma acestuia au decedat zece pacienți care erau infectați cu coronavirus și erau intubați, iar alte șapte persoane, între care un medic au suferit arsuri, se află în stare gravă. Ministrul Sănătății s-a deplasat de urgență la Piatea Neamț.

Incendiu puternic la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț. 10 pacienți au murit

UPDATE Potrivit managerului spitalului, doi medici și două asistente au fost răniți în urma incendiului puternic, iar ministrul sănătății, Nelu Tătaru a ajuns la Piatra Neamț. ISU Neamț a anunțat că 7 persoane se află în stare critică, acestea urmând să fie transportate la spitalul județean Iași.

„Resurse medicale implicate: ISU NT: 1 Autospecială pentru transport victime multiple şi 2 ambulanţe SMURD cu medic. ISU IS : 1 Autospecială pentru transport victime multiple şi 2 ambulanţe SMURD cu medic. ISU BC – 1 Autospecială pentru transport victime multiple. ISU SV – 1 Autospecială pentru transport victime multiple. SAJ Neamţ – 9 Ambulanţe tip B. Pentru transportul pacienţilor, mijloacele de la ISU BC şi ISU SV vor fi încadrate cu personal medical de la Spitalul Judeţean Iaşi.”, precizează ISU Neamţ.

Un incendiu devastatator s-a produs sâmbătă seara la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț. În urma acestuia, zece pacienți infectați cu coronavirus și intubați au murit, iar alte șapte persoane, între care și un medic care a suferit arsuri, se află în stare gravă. Pompierii au ajuns la fața locului imediat cu cinci autospeciale de stingere și o autoscară, iar pentru identificare victimelor au intervenit echipe de căutare salvare. Flăcările au cuprins cel de-al doilea etaj al spitatulului. Conform Digi24, în secția de Terapie Intensivă se aflau 16 pacienți. Autoritățile au activat în scurt timp Planul Roșu de intervenie, iar o celulă de criză a fost produsă la nivelul Ministerului de Interne. Conducerea Spitalului Județean a dat un comunicat de presă prin care explica după izbucnirea incendiului starea victimelor.„Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică.

În același timp, un medic care se afla în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse.Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale.

Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”.

Un medic se află în stare gravă

Șefa UPU a declarat că medicul de gardă care a suferit arsuri grave, precum și ceilalți pacienți din ATI au fost preluați de Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Se pare că incendiul a pornit într-un singur salon, după care s-a extins pe tot etajul. Conform martorilor, a avut loc o explozie, și se pare că ar fi avut loc un scurtcircuit.

Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru merge la Piatra Neamț pentru a coordona ancheta privind tragedia produsa de la Spitalul Județean, unde 10 persoane au murit. Potrivit acestuia, medicul de gardă a încercat să-i salveze pe pacienți, acesta riscându-și viața. Ulterior, acesta a fost transferat la Spitlaul Județean din Iași, având arsuri de gradul IV, scrie redactia.ro

Citeste si Medicul Streinu Cercel: ”Gripa se trateaza. Exista un medicament, care se foloseste si in 24 de ore iti ia cu mana”