Înfățișare uimitoare. 10 animale atât de rar întâlnite încât îți este greu să crezi că există!

Potrivit oamenilor de știință , planeta noastră găzduiește aproximativ 8,7 milioane de specii de plante și animale, în timp ce 86% din speciile terestre și 91% din speciile marine sunt încă nedescoperite. Este uimitor faptul că după sute de ani de studii biologice continuăm să căutăm și să găsim noi specii de animale, păsări, insecte și pești. Unele dintre aceste creaturi arată atât de unice încât este greu de crezut că trăim pe aceeași planetă ca și ei. Se pare că natura nu va înceta niciodată să ne provoace imaginația și să ne surprindă cu creativitatea sa!

Pestele cu capul transparent

Acest pește uimitor trăiește la adâncimi foarte mari în Oceanul Pacific. Are capul transparent iar ochii sunt capabili de a se deplasa în interiorul acestuia pentru a putea vedea în diferite direcții. Această capacitate este una dintre abilitățile prin care peștele se poate feri de prădători. Mediul în care trăiește nu dispune de multă lumină însă el poate observa de la mare depărtare siluetele care se aproprie din adâncul apei.

Pasarea Shoebill

Este o pasare de talie mare, care are peste un metru inaltime si o lungime a aripilor de doi metri, cu un cioc in forma de pantof, ce traieste in estul Africii, in mlastinile din Sudan si Zambia.

Este o pasare incadrata in familia berzelor, desi unii cercetatori sustin ca ar putea face parte si din familia pelicanilor sau a batlanilor. Specia a inceput sa fie studiata de europeni in secolul al XIX-lea, dar pasarea era cunoscuta vechilor egipteni si arabi.

Pasarile Shoebill se hranesc cu pesti si isi depun ouale in cuiburi construite pe pamant. In prezent, specia numara intre 5.000 si 8.000 de exemplare, care traiesc, majoritatea, in Sudan. Ele sunt pe cale de disparitie.

Foarte rari…

Lemur

Un penaj superb (Royal flycatchers)

Gandaci spini. Camuflajul perfect

Insecta care pare a avea un carlig de peste pe spinare. Cu acel tip de garlig ucide prada

Acesta este cel mai ciudat crustaceu de pe fundul marilor

Pestele albastru

Maimuta cu aspect unic

Gargarita girafa. A primit acest nume datorita gatului sau lung

Caracatița pătură este o adevărată capodoperă a naturii. Uitați-vă la „pătură” colorată cu modele curioase!

Salamandra neagra

Pestele cu buze rosii. Ar putea cu usurinta sa faca reclama la rujuri.

Sursa brightside.me