Informare meteo de vreme deosebit de rece, vânt și ploi. Anunțul ANM

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis o informare de vreme deosebit de rece, care va fi însoțită de ploi și vânt. De asemenea, la munte sunt șanse mari să ningă, scrie fanatik.ro

Informare ANM de vreme deosebit de rece. Temperaturile vor fi mai mici decât ar fi normal
Conform ANM, vremea va fi mai rece decât ar fi normal, lucru care se va vedea în temperaturile resimțite, mult mai mici decât mediile specifice acestei date.

Informarea meteo ANM este valabilă de vineri, 08 octombrie, de la ora 10, până luni, 11 octombrie, la ora 10. „În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în cursul zilelor mult mai coborâte decât mediile multianuale specifice datei”, a precizat ANM.

De asemenea, sunt așteptate ploi în mare parte din țară, în special în partea de sud, mai ales vineri și sâmbătă. Precipitațiile vor apărea și în partea de vest, dar și în sud-vest în zilele de sâmbătă și duminică.
,
„Va ploua în jumătatea sudică a țării pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 octombrie), iar sâmbătă și duminică (9 și 10 octombrie) mai ales în vest și sud-vest”, au informat meteorologii.

Vremea de la munte, conform ANM. Apar ninsori la altitudini mari
Va ninge la munte și, mai mult decât atât, pe alocuri este posibil să se depună un strat de zăpadă. Este demn de precizat faptul că ninsorile vor apărea la altitudini mari, de peste 1500 de metri.