Invata sa pastrezi iubirea

Se poarta dramele legate de relatii, se poarta despartirile cu spectacol, se poarta reimpacarile cu bucurie, se poarta scandalurile personale expuse pe sticla, in vazul cunoscutilor si ale necunoscutilor.

Relatiile frumoase si armonioase stau in umbra, departe de ochii curiosilor. Ii cunoasteti pe acei oameni care stiu ca toate aceste cautari si rasturnari de situatii pot fi incitante si atragatoare, insa nu vor trece proba timpului?

Stiti insa acele relatii in care el ramane cu ea si ea ramane cu el si amandoi impreuna trec prin bune si prin rele pana la adanci batraneti iubindu-se si depunand eforturi sa nu-si piarda iubirea!?..

Stiti acele cupluri care reusesc sa treaca o proba ce pare de netrecut in ziua de astazi… proba timpului? Oricine poate intalni iubirea. Mai devreme sau mai tarziu, macar o data in viata fiecare din noi da nas in nas cu iubirea. Putini sunt insa cei care stiu sa pastreze iubirea ani la rand, o viata intreaga…

Am dat intamplator peste blogul psihologului Randi Gunther1 si peste un articol la fel de interesant „Who Are The „Keepers?” – The Behaviors of Long-Term Successful Relationship Partners” . Bazandu-se pe propria experienta, pe observatiile clinice extrase din studiile sale de caz, psihologul a observat ca cei care reusesc sa creeze relatii frumoase, stabile si pe termen indelungat au anumite trasaturi in comun.

Psihologul numeste aceasta categorie de oameni Pastratorii iubirii si ne indeamna sa invatam de la ei arta relatiilor pe vreme indelungata. Totodata, specialistul in relatii ne face cunoscute cele 15 trasaturi ale acestori gardieni ai iubirii, parteneri de succes in relatiile pe termen lung.

Unele dintre ele le avem si noi, altele le putem observa la partener sau la cei din jurul nostru, pe altele am putea incerca sa ni le dezvoltam mai mult. Am extras din articolul psihologului anumite idei legate de trasaturile si comportamentul celor care stiu sa pastreze iubirea.

Articolul in detaliu, precum si exemple concrete care ilustreaza trasaturile Pastratorilor iubirii, il puteti gasi pe blogul lui Randi Gunther sau in revista Psychology Today.