Irina Onescu, primărița care îi ajută pe tineri să-și găsească loc de muncă

Dacă în alte locuri ale României, sărăcia e la ea acasă, în comuna arădeană Petriș, o primăriță cu mult suflet face cât 100 de bărbați. Irina Onescu, căci despre ea este vorba crede în oameni și mai mult decât atât, le oferă șansa să-și câștige cinstit banul pentru traiul de zi cu zi.

De la organizator de evenimente la… primar

Primăria nu a fost vreun vis de-al Irinei Onescu. A venit pur și simplu, firesc. Până să devină primăriță însă, tânăra, de loc din București, a terminat facultatea și și-a deschis un business, fiind organizator de evenimente și concerte, ba chiar o perioadă a lucrat și pentru MTV.

În 2011, a venit pe aceste locuri și, îndrăgostită iremediabil, lasă Bucureștiul și organziează de atunci în fiecare an un mararon pe biciclete pe munții din jur, pe un drum construit de însăși Majestatea Sa, regele Mihai I. La un moment dat, și-a făcut un slogan ce parcă prevedea ce urma să se întâmple cu viața ei, intitulat Hai că putem, a început o campanie electorală pe facebook și s-a hotărât să candideze la primărie.

Independent

Iar soarta i-a surâs. Și tot pe facebook, la îndemnul ei, își depun cererile de angajare sătenii, iar primărița caută firme care au nevoie de forță de muncă, iar oamenii sunt fericiți că își câștigă cinstit traiul. Și tot Irina a avut grijă și de școala din sat, unde învață 130 de copii, le-a pus parchet, a refăcut pereții, a făcut ca centrala electrică să funcționeze.

Și, mai nou, a înrudit satul cu un oraș din Argentina. Visul primăriței este însă acela de a aduce în acest loc investitori străini. Și chiar dacă e la început de drum, are pregătite și ceva proiecte pe fonduri europene. Iar la cât e de ambițioasă, cu siguranță că nimic nu-I va sta în cale.