Italia este cea mai frumoasă țară din lume. Iată care sunt celelalte 9 tari

Specialiștii din domeniul turismului au ales în sfârșit cea mai frumoasă țară din lume și nu doar. Iată topul celor mai plăcute ochiului locuri de pe planetă.

10. Olanda

Olanda a intrat în acest an în Top 10, aceasta mai ocupă locul 6 în clasamentul țărilor cu cea mai bună educație pentru copii și este unul dintre cele bune state pentru femei.

Franța este cea mai vizitată țară din lume. A devenit atât de populară datorită culturii, istoriei și gastronomiei!

8. Statele Unite ale Americii

Țara cu cea mai mare economie din lume este și una dintre cele mai impresionante. SUA se află în această listă deja al treilea an la rând.

7. Australia

Ocupă locul 5 după calitatea vieții și locul 4 în clasamentul celor mai bune țări în care să călătorești singur.

6. Suedia

Suedia este una dintre cele mai sociale țări, cu o natură extraordinară și cu orașe moderne.

5. Japonia 

5. Japonia

Japonia este o țară cu o cultură și o natură extraordinară. Merită s-o vizitezi în special în perioada înfloririi copacilor de cireș japonez „Sakura”.

4. Marea Britanie

Pe lângă asta, Marea Britanie mai ocupă locul 4 în domeniul antreprenorial și locul 5 în topul celor mai puternice țări.

3. Germania

Datorită confortului, egalității de gen și transparenței din partea conducerii, Germania a urcat în acest an o poziție în clasament.

2. Grecia

Grecia este compusă din insule și semininsule de o frumusețe rară în Mare Egee, Marea Ionică și în Marea Mediterană.

Și în sfârșit…

1. Italia

Italia are o cultură și o istorie care se citește pe străzi, clădiri istorice și monumente de arhitectură exclusive. Datorită acestui fapt, Italia a fost recunoscută drept cea mai frumoasă țară din lume în acest an.

talia…acel taram unde „la vita e bella !” in orice clipa. O regiune cu oameni frumosi, veseli si mereu plini de viata. De fiecare data cand m-am plimbat pe strazile oraselor lor nu am vazut oameni crispati. Si cu siguranta au griji, la fel ca noi toti. Dar se pare ca nu lasa aceste griji sa le umbreasca trecerea prin viata. Si este o lectie foarte importanta pe care am invatat-o de la ei. Viata trebuie luata ca atare si sa ne bucuram de ea pentru ca este incredibil de scurta. Este o tara romantica in intregime. Aici veti intalni strazi inguste, cafenele si restaurante in mijlocul strazii. Si ce e mai frumos: istoria inca traieste prin intermediul cladirilor foarte bine conservate.

sejur italia (1)

Asa Ca Astazi Voi Incerca Sa Va Enumar Cateva Lucruri Pe Care Probabil Nu Le Stiati Despre Italia:

1 . Cand va ganditi la produse culinare italiene va vine in minte pizza sau pastele. Dar italienii sunt cei care au creat conul pentru inghetata. In acelasi timp ei sunt cei care au inventat termometrul, pianul si masina de scris.
2 . Italia este a 4-a cea mai vizitata tara din lume, cu mai mult de 50 de milioane de turisti pe an .

3 . Neoficial , cel mai important animal din Italia este lupul. Acesta a capatat suprematia de la legenda lui Romulus si Remus. Cei doi copii ce au fost adoptati de o lupoaica si ei au fost cei care mai tarziu au creat Imperiul Roman.

sejur italia (2)

4 . Roma are singurul muzeu din lume dedicat complet pastelor.

5. Italia are cei mai activi vulcani din Europa si anume: Etna, Stromboli si Vezuviu.
6 . Cuvantul Mafia provine din insula Sicilia si astazi la ei este un termen ce defineste crima organizata.

7 . Cea mai veche republica din lume este in Italia si este reprezentata prin orasul San Marino. Astazi acesta, alaturi de Vatican sunt doua state independente de Italia, dar sunt asezate pe teritoriul acestei tari.

sejur italia (3)

8 . Italienii sunt in continuare niste romantici incurabili.  De altfel un barbat italian nu va permite niciodata unei fete sa mearga singura, pe jos acasa.

9 . In fiecare zi se colecteaza aproximativ 3.000 de euro din celebra Fontana di Trevi  din Roma. Si sa nu uita ca se numara printre cele mai cunoscute si mai frumoase fantani din lume.
10 . Prima vioara din lume a aparut in atelierul lui Andrea Amati in anul 1550 in orasul Cermona. Mai tarziu acesta a devenit casa si a celui mai faimos producator de viori din lume: Antonio Stradivari.

sejur italia (4)

Sursa