Klaus Iohannis a mers în SUA fără Carmen Iohannis. Cine este Delia Dinu, femeia care l-a însoțit pe președintele României la întâlnirea cu Donald Trump

Klaus Iohannis a avut o nouă întrevedere oficială cu președintele SUA, Donald Trump. În cadrul unei discuții care a durat mai multe ore, Iohannis a vorbit cu „liderul lumii libere” despre visa waiver pentru cetățenii români, despre tehnologia 5G sau despre parteneriatul strategic semnat între cele două țări. Interesant este că de la întâlnirea cu Trump a lipsit de această prima doamnă, Carmen Iohannis. Locul ei a fost luat de Delia Dinu, șefa protocolului Administrației Prezidențiale. Dinu ocupă această funcție de mai bine de trei ani și are în spate un CV excelent.

Loading...

Cine este Delia Dinu, femeia care l-a însoțit pe Klaus Iohannis la întâlnirea cu Donald Trump

Delia Dinu este șefa protocolului Administrației Prezidențiale de la 1 iulie 2016. Conform site-ului Administrației Prezidențiale, Delia Dinu a terminat Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu” în 1999 și între 2000 și 2012 a activat în cadrul Serviciului de Pază și Protecție (SPP). Între aprilie 2005 și mai 2008 a fost consilider în cadrul Compartimentului Protocol al Administrației Prezidențiale. Între mai 2008 și august 2012 a fost cnsilier de stat la compartimentul protocol al Administrației Prezidențiale.

De asemenea, ea a primit și mai multe decorații. În iunie 2009 a primit Ordinul Coroanei în grad de Comandor din partea Regelui Albert II al Belgiei. În decembrie 2009 a primit din partea președintelui României Traian Băsescu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, a primit din partea Alteței Sale Eminentisima Principele Fra’ Matthew Festing, Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta în februarie 2013 cu Ordinul Crucea cu placa „Pro Merito Melitensi și în octombrie 2015, de la președintele Republicii Portugheze, „Ordinul de Merit” în grad de Comandor.

Șefa protocolului administrației prezidențiale, Delia Dinu, a fost alături de Klaus Iohannis la întâlnirea cu Donald Trump *foto: facebook