La noapte: Eclipsă parțială de Lună, vizibilă din România

Foto: Astro-urseanu.ro

O eclipsă parțială de Lună se va produce în noaptea de 16 spre 17 iulie 2019. Fenomenul astronomic va începe marți seară la ora 21:44, atingând momentul de maxim miercuri la ora 00:21 și finalul, trei ore mai târziu. Eclipsa este vizibilă în totalitate din România și poate fi observată dacă cerul este senin sau printre nori, informează Observatorul Astronomic„Amiral Vasile Urseanu” din București.

Fenomenul astronomic va începe marți seară la ora 21:44, când Luna se află aproape de orizontul de sud-est. Cu toate acestea, schimbări pe discul selenar vor putea fi observate abia după ce Luna intră în umbra Pământului, începând cu ora 23:00, când partea din dreapta a discului va începe să fie mai puțin strălucitoare, Luna aflându-se tot spre sud-est.

Momentul de maxim al eclipsei se va produce la ora 00:21, când se va vedea cum partea de sus a discului este mai roșie decât partea de jos, fiindcă puțin peste 50% din discul selenar se va afla atunci în umbra Pământului, în timp ce partea de jos a discului se va afla doar în penumbră, având o strălucire mai mare.

Cea mai spectaculoasă parte a fenomenului se va produce între ora 23:00 și 2:00, după care Luna va ieși din umbră, eclipsa încheindu-se la ora 3:18 în zorii zilei de miercuri.

Pe tot parcursul fenomenului, în dreapta Lunii se va afla planeta Saturn și o constelație în formă de casă, anume Sagittarius.

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Capitală va fi deschis în noaptea de marți spre miercuri în timpul eclipsei, vizitatorii putând să o studieze cu ajutorul instrumentelor de observație, dacă cerul va fi senin.

Vor exista semne în soare, lună şi stele.

Este scris în Biblie: Matei 24: 29-30. “Îndată după acele zile de necaz, “soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei, stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor vor fi clătinate.” Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului, toate seminţiile pământului se vor boci şi vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere şi cu o mare slavă.”

Sursa: Agerpres