Laptopuri de la Guvern pentru români.

Laptopuri de la Guvern pentru români. Ce angajați ar putea beneficia de acest ajutor
Românii ar putea primi bani din partea statului pentru achiziționarea de laptopuri sau tablete, în condițiile în care au fost obligați să lucreze de acasă din cauza pandemiei de Covid-19.

Loading...

Angajații care lucrează în regim de telemuncă ar putea prim 500 de euro pentru achiziția de laptopuri sau tablete, conform unor modificări adoptate de Senat.

La finalul lunii august Guvernul a dat o ordonanță prin care acorda acest sprijin tuturor celor care au intrat în telemuncă pe perioada stării de urgență.

Guvernul ar putea oferi românilor 2.500 de lei ajutor pentru a-și cumpăra un laptop

Senatorii au modificat proiectul de lege care reglementează ordonanța de urgență, astfel că sprijinul

ar putea fi acordat și acelor persoane care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de alertă.

Ordonanța inițială a Guvernului prevedea acordarea stimulentului doar pentru perioada stării de urgență. Suma oferită drept ajutor e de 2.500 de lei, aproximativ 500 de euro.

Amendamentul Senatului va da, însă, peste cap toate calculele făcute de Guvern. Executivul se baza că banii vor ajunge

la aproximativ 40.000 de beneficiari, valoarea programului fiind calculată la 100 de milioane de lei.

Starea de alertă va fi prelungită până la finele lunii octombrie, așadar Guvernul ar avea de acoperit mai bine de cinci luni în care sute de mii de oameni au muncit prin regim de telemuncă.

Proiectul de lege va ajunge la Camera Deputaților, iar aceștia vor decide pe ce perioadă se va acorda acest sprijin. Banii ar urma

să fie acordați prin ANOFM angajatorilor care vor depune cereri în acest sens până la finele anului, conform Observatornews.ro scrie ombun.