Mergeam spre casă și înțelegeam că urmează discuția despre divorț…

Atunci când un lucru care te-a servit mulți ani se deteriorează, unii oameni îl aruncă și cumpără altul nou, iar cei înțelepți încearcă să-l repare. Această regulă este valabilă și în relațiile dintre oameni. Dar, de cele mai multe ori, cuplul, în loc să încerce să găsească cauza defecțiunii, o deteriorează și mai mult, făcând-o inutilă. Și totul se termină prost, dacă nu se întâmplă un miracol.

Prietenii mei buni, erau pe punctul de a se despărți. Nu se știe în ce moment a apărut fisura între ei. Erau împreună de 20 de ani, au crescut o fiică frumoasă, au construit o casă. Nu le rămânea decât să trăiască și să se bucure, dar ceva îi împiedica. Mă gândeam că deja nimic nu-i va ajuta – că vor divorța. Însă după o perioadă de timp am întâlnit-o pe prietena mea – frumoasă, zâmbitoare, bronzată. Și îmi spune că acum în relația lor totul este minunat. I-a ajutat un miracol.

Era primăvară, spune ea. “Fiica noastră a plecat în vacanță, iar noi nu planificasem nimic împreună – nici nu ne puteam uita unul la celălalt. Eu voiam să merg la o prietenă în weekend, iar soțul voia să meargă la pescuit. Și în ultima zi lucrătoare înainte de weekend, primesc un mesaj de la soțul meu: “După muncă vino imediat acasă.” ”Probabil vrea să discutăm despre divorț. – m-am gândit eu”

Însă când am intrat în casă, am rămas uimită – din hol până sus pe scări erau lumânări aprinse care duceau direct în dormitorul nostru, unde n-am mai dormit împreună deja de câteva luni.

Am intrat în dormitor și m-am blocat. Peste tot ardeau lumânări, tavanul era invadat cu baloane în formă de inimă, iar pe pat erau împrăștiate petale de trandafir. Eram conștientă că totul arăta ca în visul unei adolescente romantice, dar mi-au dat lacrimile de emoții. În cele din urmă eu venisem să vorbim despre divorț – iar el mi-a făcut această surpriză, în semn de reconciliere!

Am auzit pași în spatele meu, m-am întors, iar acolo era soțul meu. Nu l-am lăsat să spună niciun cuvânt – imediat l-am cuprins. Am avut o noapte cum nu mai avusem de

când eram  tineri. Iar în dimineața următoare curierul care ne-a adus două foi de odihnă, avionul era în aceeași zi, deci aveam doar câteva ore la dispoziție să împachetăm valizele.

Dar cel mai curios lucru este că soțul meu spunea că nu are nimic de-a face cu asta. El, de asemenea, a primit un mesaj de la mine și a venit acasă cu aceleași gânduri despre divorț. Dar cred că nu-mi spune adevărul, pentru a nu-mi fura sentimentul că e un miracol – și-a încheiat ea povestea.”

Fiica lor, pe care am cunoscut-o ceva mai târziu, a făcut lumină în această poveste.

“Dacă ați ști cât de obosită eram de certurile lor” – spuse ea. Dar se pare că tot ce le lipsea era o seară romantică. Din cauza lor am refuzat călătoria cu prietenii! Am împrumutat bani, inclusiv de la părinți, să cumpăr aceste bilete.”

Se spune că îngerii care aduc dragostea, se aseamănă cu copiii mici. Dar se întâmplă că și copilul mare poate juca rolul unui înger, capabil să salveze relația părinților.