Militarii rezerviști au fost mobilizați în România. Decizia luată de Ministerul Apărării Naționale

În ultimele zile, au început exerciții militare de mobilizare a rezerviștilor pe teritoriul României, conform deciziei luate de Ministerul Apărării Naționale. Primul exercițiu s-a desfășurat la Călărași,

iar ulterior au mai avut loc și alte exerciții în Ilfov. Rezerviștii cuprinși în planurile de mobilizare au fost chemați la unitățile militare pentru două sau trei ore. Iată care a fost motivul.

Ministerul Apărării Naționale a început exercițiile de mobilizare pe teritoriul României, iar primul exercițiu s-a desfășurat la Călărași.

Militarii rezerviști au fost mobilizați în România
Prefectura Călărași a demarat un astfel de exercițiu de mobilizare a rezerviștilor pentru a verifica care este stadiului pregăririi populației, economiei naționale, dar și a teritoriului pentru apărare.

Acest exercițiu este condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Administrația Națională a

Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

La exercițiile de mobilizare care au început marți la Călărași au fost chemați militari, luptători ai trupelor speciale din Poliție, SRI, Serviciul de Telecomunicații, dar și rezerviștii. În total, la acest exercițiu au participat câteva mii de persoane

Tensiuni uriașe între Rusia și Ucraina

Decizia MApN se desfășoară într-o perioadă în care tensiunile de la granița Ucrainei au atins cote majore. Evenimentul Zilei a monitorizat fiecare pas al marilor puteri militare, scrie Capital.ro

Potrivit autorităților ”exercițiile de acest tip se planifică și organizează periodic în toate județele țării”. Condus de Ministerul Apărării, exercițiul se realizează în cooperare cu Administrația Rezervelor de Stat, Ministerul de Interne, precum și SRI și STS, conform aceluiași anunț.

Legea spune că toți rezerviștii pot fi chemați, în anumite condiții, la un stagiu de pregătire sau pentru evidență.

Conform ART. 31 „La declararea mobilizarii, toti militarii, precum si rezervistii concentrati se considera mobilizati si ramin in continuare in marile unitati, in unitatile si formatiunile militare.

ART. 32 Chemarea rezervistilor la concentrare si la mobilizare se face prin ordine de chemare. Ordinele de chemare la mobilizare se inmineaza si se pastreaza asupra rezervistilor din timp de pace.” potrivit susrelor MApN.