Ministrul economiei, declarații despre facturile la curent și gaze. Trebuie sau nu să plătească românii dacă ele sunt greșite?

Florin Spătaru, ministrul economiei de la noi din țară, i-a sfătuit pe români ce să facă în cazul în care cred că au primit facturi greșite și dacă ar trebui să le plătească sau nu, scrie fanatik.ro

Florin Spătaru a vorbit despre facturile la energie și curent și chiar a specificat dacă românii care au facturi imense, probabil greșite, ar trebui să le achite sau nu.

Ministrul economiei spune dacă românii trebuie să plătească sau nu facturile greșite

Florin Spătaru a precizat că s-a solicitat deja ca toate facturile să fie modificate, în cazul în care acestea sunt neconforme.

Totodată, ministrul a reamintit că ANPC a pus la dispoziția consumatorilor numere de telefon și o adresă de mail unde pot contacta specialiștii, în cazul în care observă că ceva este în neregulă cu facturile lor.

„Am solicitat modificarea tuturor facturilor care au fost neconforme, vrem să ne asigurăm că lucru acesta se va întâmpla.

Sunt numere de telefon alocate de ANPC la care fiecare consumator poate apela și adrese de mail la care vom răspunde.

Ne vom asigura că aceste facturi vor fi modificate corespunzător, Comandamentul pentru Energie de la ANPC va funcționa atât timp cât e necesar”, a spus acesta, la Antena 3.

El i-a îndemnat pe oameni să își rezolve neclaritățile la ANPC, și nu direct la furnizori.

„Dacă sunt neclarități în ceea ce privește modul de calcul, adresați-vă ANPC, nu așteptați răspunsul de la furnizor”, a mai spus el.