Miruna: ,,M-am măritat cu el, din dragoste, la 22 ani, dar nu știam ce înseamnă și mai ales nu știam ce înseamnă să faci dragoste

M-am maritat din dragoste, dar la vremea aia nu stiam ce inseamna si mai ales nu stiam ce inseamna sa faci dragoste. Nici nu aveam sa aflu prea curand, fiindca sotul meu era o bruta. Din fericire, soarta mi-a dat o sansa nesperata sa descopar iubirea. „Cand viata iti da lamai, fa o limonada!” este citatul meu preferat. Pe vremea cand eram o sotie oropsita a unui subofiter din cadrul Ministerului Apararii Nationale, imi placea sa citesc, ca sa-mi mai alin durerea.

Loading...

Multi ani mai tarziu, cand viata mea a intrat pe un fagas normal, una dintre colegele mele de serviciu de atunci mi-a imprumutat o carte, „Lasa grijile, incepe sa traiesti”, scrisa de Dale Carnegie. Acolo am gasit acel citat care pot spune cu mana pe inima ca m-a motivat sa merg mai departe pe calea intortocheata a vietii. Am continuat sa lupt si sa imi caut fericirea.

Povestea mea incepe cam asa: eram o tanara de 22 de ani din localitatea giurgiuveana Mihai Bravu. in satul nostru, aproape de calea ferata, in vecinatatea padurii, era o unitate militara. Inca de cand eram foarte mica, imi placea sa-i urmaresc. ii admiram pe frumosii ce purtau haina statului nostru, haina pe care o consideram onorabila.

Undeva, in adancul sufletului, imi doream sa fiu sotie de militar. Cum bine spune proverbul romanesc: „Ai grija ce iti doresti, ca se poate intampla”, mi s-a intamplat ceea ce visam. Am crescut si am intrat in gratiile unui tanar militar pe nume Gheorghita.

Era inalt, saten, cu ochi caprui. in haina militara mi se parea ca un erou desprins din povestile copilariei. Nici acum nu stiu daca am fost cu adevarat atrasa de el, de omul Gheorghita sau de ceea ce credeam eu ca se ascundea in spatele uniformei.
il vedeam ca pe un barbat puternic, dispus sa isi riste viata pentru binele tarii sale. Ce poate fi mai frumos decat sa ai alaturi un barbat neinfricat, devotat patriei, dur?