Miruna: ,,M-am măritat cu el, din dragoste, la 22 ani

— Stai acolo, femeie nebuna, ca asta e datoria ta!
Dupa ce s-a terminat am inceput sa plang.
— Ce tot bocesti? Gata cu fecioria, de azi esti femeie maritata! mi-a zis Gheorghita amenintator.

Loading...

Daca as fi stiut inainte ce ma astepta, as fi fugit de maritis ca cel rau de tamaie. Am tacut si am mers mai departe. Peste cateva zile, Gheorghita iar a vrut sa isi ia drepturile de barbat.

Scenariul era de fiecare data acelasi: imi poruncea sa ma dezbrac si sa ma asez pe pat, se urca pe mine, ma penetra, dupa cateva minute ejacula si gata. Peste doua luni, m-am trezit ca eram gravida.

L-am anuntat pe Gheorghita. Nu prea il incanta ideea, dar cum avorturile erau interzise in perioada aia, a acceptat. Noua luni nu s-a mai atins de mine. Eram recunoscatoare ca macar scapasem sa imi fac datoria de femeie. Mi-as fi dorit sa fiu gravidă permanent, ca sa nu trebuiasca sa mai suport teroarea aia.

Nasterea a fost inca o experienta care m-a marcat pe viata. Trei zile m-am chinuit sa nasc. Copilul era intors invers, dupa cum a zis moasa si trebuia ajutat. Am nascut in casa parinteasca de la Mihai Bravu. Cand in sfarsit a iesit fetita mea, am simtit o mare usurare.

Gheorghita s-a maniat tare cand a auzit ca era fata. in loc sa o ia in brate, m-a blestemat si nu a mai vorbit cu mine o luna, de parca eu fusesem cea care am ales ce sa fie copilul. A inceput sa bea si sa imi reproseze mereu ca nu fusesem in stare sa-i fac un baiat. Ca sa imi demonstreze ca el era barbat si era capabil sa lase un mostenitor care sa-i duca numele mai departe, ma regula tot mai des. Nu tinea cont de faptul ca trebuia sa o alaptez pe Adela, nici nu-i pasa. La vreo 6 luni de la nastere, am ramas iar gravida. Numai ca, stiind prin ce calvar trecusem, i-am ascuns lui Gheorghita sarcina. Am vorbit cu moasa din sat, care facea avorturi ilegale la ea acasa, si am scapat de copil.

Gheorghita a inceput sa bea tot mai mult. Nu era zi in care sa nu vina beat acasa. Ma batea, apoi ma punea sa ma dezbrac. Cand isi termina treaba, adormea peste mine. imi era sila de el. Am mai ramas de cateva ori gravida, dar de fiecare data am procedat la fel. Dupa un ultim avort, prin anul 1989, chiar inainte de revolutie, Gheorghita a aflat de la o vecina ce facusem. A venit dupa mine in casa parinteasca si m-a luat la bataie in fata mamei. Nu s-a multumit cu cateva palme si suturi in fund. A luat o sarma si a vrut sa ne loveasca pe mine si pe mama cu ea.

Atunci a venit tata. Cand a vazut scena, a luat un par si l-a batut cu el pana l-a lasat jos. Tata nu m-a mai lasat sa ma intorc la Gheorghita. Ne-a luat pe mine si pe fata in grija lui. Am divortat dupa vreo doi ani in care m-am judecat cu fostul meu sot. Tata a vandut tot ce avea prin curte si mi-a luat o garsoniera in Bucuresti, cativa ani mai tarziu. Aici m-am angajat vanzatoare la o brutarie. Patronul, un sirian pe nume Ahmed, m-a placut imediat. Eram muncitoare, stiam sa le vorbesc frumos clientilor si sa zambesc. A inceput sa ma curteze. Cum eram speriata de barbati, l-am tot respins.

Vreo doi ani a continuat sa se tina dupa mine, pana cand am acceptat sa iau cina cu el. Aceea a fost seara in care am aflat ca exista preludiu, tandrete, iubire. Atunci am aflat ca amorul se face numai de placere si cu acordul femeii, nu altfel.

Ahmed era foarte tandru si iubaret. A inceput sa ma implice in toate actiunile lui si sa imi ceara parerea. Pentru prima data in viata mea ma simteam femeie respectata si simteam ca am alaturi un barbat. Foarte tarziu am cunoscut normalitatea si aspectele frumoase ale vietii.

Am locuit impreuna timp de 7 ani. Ahmed insista sa ne cununam, eu nu si nu. Cand intr-un final fata mea, ajunsa la 20 de ani, m-a intrebat de ce nu faceam odata pasul, m-am hotarat. Am depus actele si ne-am casatorit la primarie. Momentul a fost inaltator. Ofiterul starii civile a intrebat:
— Cetateana Miruna Popa, de buna voie si nesilita de nimeni, iei in casatorie pe cetateanul Ahmed Al Rahman?
Am raspuns hotarata, in aplauzele familiei si prietenilor:
— Da, il iau!

Pe buna dreptate ma simteam libera, maritata fiind si fericita, cum nu am mai fost vreodata. Casnicia noastra este una reusita, iar eu sunt mandra ca astazi am un sot deosebit.

Citeste prima parte : Miruna: ,,M-am măritat cu el, din dragoste, la 22 ani, dar nu știam ce înseamnă și mai ales nu știam ce înseamnă să faci dragoste