Moarte suspectă la trei zile de la vaccinul antiCOVID. O femeie a făcut hemoragie cerebrală şi nu a mai avut nicio şansă. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii

O femeie şi-a pierdut viaţa din cauza unei hemoragii cerebrale. Victima se imunizase în urmă cu trei zile vaccinul anti-Covid-19 de la Pfizer.

Moarte suspectă la trei zile de la vaccinul antiCOVID. Ministerul Sănătății consideră că nu există o legătură între cauza decesului și respectivul ser.

Victima în vârstă de 60 de ani, a murit din cauza unei hemoragii cerebrale, la trei zile după ce a primit vaccinul împotriva coronavirusului de la Pfizer. Marți, ministerul Sănătății, a venit cu declarația, adăugând că este posibil să nu existe o legătură între administrarea serului și ce a dus la decesul femeii, scrie Romania TV.

”Hemoragia cerebrală suspectată ca o cauză este relativ frecventă în rândul persoanelor de la 40 la 60 de ani și, în acest moment, pe baza exemplelor din străinătate, nu pare să existe o legătură între hemoragiile cerebrale și vaccinul împotriva coronavirusului.

Poate fi un caz întâmplător, dar este necesar să colectăm mai multe informații și să facem o evaluare în cadrul grupurilor de lucru viitoare”’, declara ministerul care l-a citat pe Tomohiro Morio, un medic, sfătuitor al Guvernului.

Autoritățile globale de sănătate au lăudat dezvoltarea rapidă a vaccinurilor COVID, considerate drept sigure și eficiente, dar au avertizat persoanele cu afecțiuni grave de sănătate că ar trebui să primească sfatul medicului mai întâi.

Japonia și-a început campania de vaccinare pe 17 februarie. Până în prezent, a primit trei transporturi de vaccin dezvoltate de Pfizer și BioNTech. Japonia a aprobat oficial vaccinul Pfizer luna trecută, prima astfel de aprobare din țară. În acest sens sunt intensificate eforturile de reducere a infecțiilor cu coronavirus înaintea Jocurilor Olimpice.