Murăturile pot înlocui medicamentele – Afecțiuni prevenite sau tratate cu murături

Gogonelele murate atacă virușii hepatici, castraveții murați combat diabetul și reglează valorile colesterolului, iar conopida murată împiedică dezvoltarea mutațiilor celulare, stopând procesele de îmbătrânire.

În urma studiilor științifice a rezultat că un consum zilnic de 300 gr. de murături, în timpul meselor principale, este suficient pentru întreținerea sănătății. Pe parcursul curelor cu murături se vor consuma minimum 2 litri de apă pe zi, astfel încât rinichii să nu fie afectați de surplusul de sare pe care trebuie să îl elimine.

Castraveții murați, anti – diabetici

Castraveții murați au cele mai puține zaharuri dintre toate murăturile. Coaja lor conține substanțe care ajut la procesarea ușoară a proteinelor și a grăsimilor, prin stimularea puternică a digestiei și a metabolismului.

Digestie dificilă, dispepsie

Cura cu castraveți murați este recomandată îndeosebi persoanelor care asimilează mai greu mâncărurile bogate în grăsimi sau proteine, precum și celor cu indigestii sau probleme biliare frecvente.

Tripsina, o enzimă prezentă în coaja castraveților murați, ajută organismul să digere și să asimilize proteinele mult mai ușor. Mai mult, bacteriile prietenoase din aceștia normalizează flora tubului digestiv, prevenind balonarea, indigestiile sau disconfortul abdominal după servirea mesei.

În acest caz, se vor consuma castraveți murați la mesele principale.

Diabet zaharat

Castraveții murați reprezintă un prețios leac pentru prevenirea și tratarea diabetului. Cei murați în apă cu sare au o cantitate aproape neînsemnată de zaharuri, însă conțin substanțe stimulatoare ale activității pancreasului, precum și substanțe care măresc receptivitatea organismului la insulină.

Se mănâncă fără nici un fel de restricție cantitativă.

Colesterol și trigliceride mărite

Castraveții murați sunt inamicii grăsimilor și colesterolului în exces din sânge. Fibrele alimentare și stimulatorii activității hepatice ajută la scăderea valorilor trigliceridelor și ale colesterolului, protejând vasele de sânge de depunerea acestora.

Se vor consuma minimum 300 gr. pe zi de castraveți murați, pe o perioadă de minimum 3 luni.

Sursa: Kilocalorii.ro